Amenajari Interioare

5 semne că este timpul să înlocuiești mobila din living

Livingul este una dintre cele mai circulate încăperi din locuința noastră. În acest spațiu ne petrecem timpul liber, aici ne primim oaspeții sau ațipim în timp ce ne uităm la televizor. Însă această înaltă funcționalitate a încăperii are și un dezavantaj: toate piesele care intră în amenajarea spațiului se vor deteriora mult mai repede decât cele din alte camere.

Și cum orice renovare a casei care presupune și înlocuirea mobilierului înseamnă o cheltuială însemnată, mulți proprietari de locuințe amână la nesfârșit acest proiect. Totuși, vine un moment în care nu te mai poți baza pe mobila veche și ești nevoit să o schimbi. Iată care sunt primele semne care îți arată că e cazul să înlocuiești mobilierul din living:

Ți-ai extins livingul sau te-ai mutat

Atunci când te muți într-o casă nouă, vei descoperi ca mobilierul tău vechi nu se potrivește cu locuința în care stai acum. Aceeași problemă o întâmpină și cei care își extind livingul pentru a avea mai mult spațiu la dispoziție. În aceste cazuri, mulți constată că au nevoie de un astfel de mobilier personalizat pentru living, făcut pe comandă astfel încât să corespundă dimensiunilor încăperii. După cum vezi, prețul acestuia este mult mai mic decât ce vezi de obicei prin magazinele cu mobilă, dar calitatea lor este una ireproșabilă.

Ai început să te „scufunzi” în canapea

O canapea bună ar trebui să fie confortabilă atunci când te așezi pe ea și să își susțină coloana într-o poziție corectă. După ani de zile însă, orice canapea, indiferent de calitate, își va pierde fermitatea și vei constata că începi să te „afunzi” în ea de fiecare dată când te așezi. Pe lângă disconfort, o canapea veche îți poate afecta postura și îți poate cauza dureri musculare sau de coloană.

Mobilierul a început să se exfolieze sau să se rupă

Este normal ca mobilierul din living să arate unele semne de uzură în timp, însă atunci când materialele încep sa se rupă, să se exfolieze sau să crape, este un semn clar că ele și-au depășit deja durata de viață. Pe lângă aceste detalii de uzură, foarte frecvent mai apar și pete inestetice, în special pe mobilierul deschis la culoare, ele fiind de multe ori aproape imposibil de scos.

Nu îți mai face plăcere să intri în living

Atunci când suntem nemulțumiți de ambianța unei încăperi, nu ne face o mare plăcere să ne petrecem timpul liber acolo. Probabil știi sentimentul plăcut pe care îl ai atunci când abia ai schimbat așternuturile și te-ai băgat în pat. Ei bine, acest sentiment de confort și relaxare ar trebui sa îl ai și atunci când intri într-o cameră destinată petrecerii timpului liber. Iar atunci când decorul livingului te nemulțumește sau îți creează o stare neplăcută, este timpul să faci o schimbare radicală.

Prioritățile tale s-au schimbat

Dacă ți-ai mobilat livingul pe vremea când nu aveai nicio grijă, iar nevoile tale legate de utilizarea acestui spațiu erau cu totul altele, probabil ai ajuns deja la concluzia că trebuie să faci o schimbare. De exemplu, atunci când te muți împreună cu partenerul de viață sau apare un copil în familie, s-ar putea sa te vezi nevoit să efectuezi unele schimbări. Fie vei vrea să împaci gusturile tale în materie de design cu cele ale partenerului, vei dori să faci din living un spațiu sigur, în care copilul tău să se poată juca fără să fie expus riscului unor accidente sau pur și simplu îți dorești ca această încăpere să servească unui alt scop.

Dacă și tu te regăsești într-una dintre aceste situații, probabil va trebui să iei în curând măsuri și să îți reamenajezi livingul. Cu siguranță investiția va fi una care să merite efortul, mai ales dacă te orientezi către piese de mobilier moderne și rezistente în timp și alegi un design care să îți reflecte gusturile și personalitatea.

Related posts

O casă modernă integrează tehnologia în decor. Află cum poți face asta și în locuința ta

Adina Meyers

O provocare unică: amenajarea unui loft unde livingul este un adevărat spectacol

Adina Meyers

Casă de vacanţă cu potenţial de rezidenţă

Adina Meyers