Nu ne putem bucura mereu de locuinte spatioase, care sa ne ofere o libertate foarte mare de miscare, fiind uneori pusi in situatia de a ne multumi cu o garsoniera mai mica. Acest lucru nu trebuie insa privit drept un neajuns, iar asta pentru ca inclusiv aceasta garsoniera de mici dimensiuni poate deveni un camin calduros in care sa ne simtim in largul nostru.

Astazi ne-am propus sa iti prezentam cateva solutii care te vor ajuta sa profiti la maxim de pe urma fiecarui metru patrat care iti este oferit de micuta ta garsoniera.

1. Alege inteligent obiectele de mobilier si elementele de decor

Cea mai simpla regula pe care trebuie sa o aplicam toti cei care avem o locuinta de mici dimensiuni este aceasta: asigura-te ca ai ales inteligent obiectele de mobilier si elementele de decor, astfel incat garsoniera sa nu para mica si dezordonata.

Atentia ta trebuie sa se indrepte doar catre strictul necesar, fara a incarca inutil spatiul care si asa este unul destul de limitat. Alege mereu o mobila multifunctionala, care sa serveasca mai multor scopuri, precum si una pe care sa o poti „ascunde” atunci cand nu ai nevoie de ea (cele mai bune exemple pe care le putem da aici sunt patul rabatabil si masa extensibila).

2. Asigura-te ca ai suficient de multe spatii de stocare

Dupa cum am spus mai sus, evita cat poti de mult dezordinea. Fiecare lucru trebuie sa aiba locul sau bine definit. Asta inseamna ca trebuie sa asiguri cat de multe spatii de stocare poti, astfel incat sa ai mereu la indemana lucrurile de care ai nevoie, fara a te impiedica insa de ele prin casa.

Sunt destul de multe moduri prin care poti obtine mai multe spatii de stocare, chiar si pentru o garsoniera foarte mica. Poti de exemplu opta pentru un pat care dispune de asemenea de zone de stocare, uneori chiar unele foarte generoase. Rafturile suspendate pot fi folosite si ele cu succes, putand chiar obtine un decor interesant cu ajutorul lor.

3. Alege un stil minimalist de decorare

Stilurile minimalist, modern si scandinav sunt cele mai potrivite pentru garsoniere. Asta pentru ca ele pun accent pe simplitate, nu pe incarcarea inutila a camerelor. Specificul acestor stiluri sta inclusiv in paleta de culori deschise care predomina. Cel mai probabil stii deja ca nuantele deschise sunt capabile sa mareasca vizual orice incapere.

4. Nu neglija lumina naturala

Atunci cand este posibil acest lucru, lasa ca lumina naturala sa patrunda din abundenta in locuinta ta. Evita asadar sa folosesti draperii foarte groase si perdele care nu permit razelor soarelui sa ne viziteze.

5. Nu evita oglinzile

Folosite inca din cele mai vechi timpuri, oglinzile reusesc sa faca o incapere mica sa para mult mai spatioasa decat este in realitate. Nu sta departe de ele asadar. Ele sunt un excelent element de decor.

 

Related posts

Trucuri de amenajare pentru un living mai puțin generos

Adina Meyers

Alb stralucitor intr-o casa de vacanta la Snagov

Adina Meyers

O baie în multe culori

Adina Meyers