Amenajari Interioare

Trend spotting la Salonul International de Mobila de la Milano

Salonul International de Mobila de la Milano a ajuns la editia cu numarul 55 in acest an si este, ca de fiecare data, locul unde sunt lansate trendurile si ultimele inovatii in domeniul mobilierului, decoratiunilor si designului de produs.

La aceasta editie au putut fi vizitate si doua bienale Eurocucina-echipamente, accesorii si mobilier de bucatarie si Expozitia Internationala de Baie.

Cele mai importante branduri si designeri si-au prezentat cele mai noi colectii, disponibile si in Romania prin Noblesse Interiors.

Renumitul brand Poltrona Frau a prezentat anul acesta in cadrul Salonului de Mobila de la Milano  cele mai noi colectii de mobilier in cadrul unui stand impresionant prezentat sub conceptul "The Stage" in care interioarele in care traim devin scene. Vizitatorii au putut admira piese noi de design, cu finisaje in renumita Pelle Frau si intr-o gama noua de textile. Prin diferite colaborari cu deigneri italieni sau internationali, Poltrona Frau surprinde din nou cu piese unice, menite sa aduca valoare estetica si functionalitate in orice casa.

Pentru cei pasionati de stilul modern care apreciaza o ambianta primitoare si plina de caldura, Moroso propune finisaje textile pretioase, caracteristice stilului clasic care arata insa spectaculos pe piesele lor de design cele mai cunoscute: fotoliu Big Mama by Iosa Ghini, canapea Fjord by Patricia Urquiola,  fotoliu Bohemian by Patricia Urquiola, fotoliu Paper Planes by Doshi+Levien.

In materie de bucatarii ne-am bucurat sa descoperim branduri de top din Italia sau internationale care s-au intrecut in inovatie, tehnologie si design, prezentand spatii cu linii curate si accente vintage-industriale integrand cu succes bucataria cu zona de living. Au fost nelipsite detaliile imprumutate din natura – prezenta ghivecelor cu plante, pereti verzi, licheni decorativi si utilizarea lemnului natur.

Baile din acest an au depasit stadiul de simple incaperi functionale si au iesit din anonimat prin conceptul de Welness & Design, o imbinare intre solutii si tehnologii care se indreapta din ce in ce mai mult spre sustenabilitate si solutii eco friendly.

Amenajarile contemporane au avut succes in cadrul salonului, iar producatorii au venit si in acest an cu surprize si obiecte speciale pentru a crea ambiante perfecte de living, dining sau dormitor. Am ales cateva dintre piesele noastre preferate, un mix de obiecte lucrate in lemn de nuc, tapiterii din catifea sau finisaje de marmura si alama.

Dormitoarele sunt si ele in acest an dominate  de ideea de confort, de spatiu generos care imbie la relaxare. Spatarele sunt lucrate din lemn sau tapitate cu materiale moi, placute la atingere.

Calitatea unui pat poate fi descoperita in estetica, functionalitate si confort. Tapiteria, indiferent ca vorbim despre piele, catifea sau stofa trebuie sa fie a doua piele pentru orice pat reusit.

Trend spotting

Obiectele de design au fost vedetele in acest an, iar produsele semnate de Patricia Urquiola pentru Glas Italia sunt impresionante. O intreaga colectie de oglinzi, masute de cafea sau sau mese de dining au atras privirile vizitatorilor datorita jocului spectaculos de lumini si culori.

  

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Mansarda pentru toata familia

Adina Meyers

„Cărămida aparentă îmi amintește de Anglia”

Adina Meyers

Casa e4 din caramida de la Wienerberger se construieste acum si in Romania

Adina Meyers