LifeStyle

5 rezolutii de Anul Nou pe care sa le urmezi pentru casa ta

Este traditional in jurul anului nou sa faci liste de rezolutii care planifica un nou inceput. Sansele sunt, insa, ca la aproximativ o saptamana dupa Revelion sa decideti ca unele aspecte sunt prea apasatoare.

Anul acesta va fi diferit – vei dori sa pastrezi acele cinci rezolutii pentru casa ta. Tot ce trebuie sa faceti este sa le analizati de cateva ori pe parcursul anului pentru a obtine rezultate bune.

Faceti un plan pe termen lung

Deoarece niciuna dintre aceste rezolutii nu sunt lucruri pe care trebuie sa le faceti in fiecare zi, una dintre cele mai bune modalitati de a va asigura ca va veti respecta obiectivele este sa va planificati sarcinile in avans. Faceti o lista, lunara sau trimestriala, cu ceea ce trebuie sa faceti pentru a va mentine o casa organizata. Apoi, consultati-o periodic pentru a verifica acele sarcini.

Curata fiecare camera

Inceputul anului este intotdeauna despre curatenie. Trebuie sa strangeti hartia de ambalat, sa scapati de brad si sa faceti curatenie dupa petrecerea pe care a trebuit sa o gazduiti in noul an.

Asta inseamna deja o prima curatenie generala. Curatati fiecare camera. Va recomandam sa incepeti mai intai camerele care au cel mai mare trafic. Spalati, aspirati, clatiti si repetati pana cand casa arata ca noua. La inceputul fiecarui nou trimestru (adica la mijlocul lunii aprilie, la mijlocul lunii iulie si la mijlocul lunii septembrie), faceti o alta camera curata in profunzime cu camera.

Acordati atentie fiecarui spatiu

Curatenie este intotdeauna un loc minunat pentru a incepe. Insa crearea unei schimbari reale in casa ta va necesita sa faci un pas mai departe. Asta inseamna sa acordati si sa curatati cu atentie fiecare spatiu. Si, de ce nu, sa scapati de lucrurile de care nu aveti nevoie.

La inceput, acest lucru poate parea putin descurajant. Daca ceva nu a vazut lumina zilei de un an intreg (sau mai mult), atunci ati petrecut un an intreg dovedindu-va ca nu aveti cu adevarat nevoie de el.

 

Partea importanta a acestui pas este sa fie metodica. Nu incepeti doar sa goliti dulapurile si sertarele deschise si sa scoateti totul afara. Te vei epuiza mult mai repede decat crezi, iar teancul de lucruri care vor ajunge sa stea pe podea este mai probabil sa te descurajeze decat sa te incurajeze.

Utilizati acelasi plan pe care l-ati avut la curatenie si mergeti din camera in camera. Procesul va dura putin mai mult, dar va fi mult mai usor de gestionat si mult mai probabil sa ajunga la finalizare.

Aduceti acasa flori proaspete

Acest lucru poate suna ca un lucru mic, dar veti fi surprins de impactul pe care il poate avea un buchet de flori proaspete.

Comparativ cu alte optiuni, florile sunt printre cele mai putin costisitoare schimbari pe care le puteti aduce intr-un spatiu. Gasirea culorilor, inaltimilor si aranjamentelor potrivite poate completa intr-adevar decorul existent in camerele casei. Iar plantele potrivite pot face orice, de la curatarea aerului pana la furnizarea de aromoterapie acasa pentru a va ridica starea de spirit sau pentru a va ajuta sa va relaxati.

Programati lucrari de intretinere

Anumite zone ale casei vor necesita de intretinere regulate pe tot parcursul anului.

De exemplu, unitatea de aer conditionat trebuie inspectata inainte de inceperea verii. Cosul de fum ar trebui mentinut inainte de a aprinde primul foc la sfarsitul toamnei. Jgheaburile trebuie curatate atat in ​​primavara, cat si in toamna.

Related posts

Primavara si vara la picioare

Adina Meyers

Portelanul la rang de arta

Adina Meyers

“Lana pentru Photoliu” – reinterpretarea scaunului traditional romanesc, in paginile Wall Street Journal

Adina Meyers