Amenajari Interioare

5 moduri in care persoanele introvertite isi pot amenaja casa

Daca sunteti o persoana introvertita, cunoasteti – si apreciati – spatiile si locurile in care va puteti reseta mental, reincarca si va puteti simti in siguranta.

Desi va bucurati din cand in cand de compania celorlalti este extrem de important sa aveti un spatiu care nu este doar al vostru. Dar in care sa va puteti simti confortabil si sigur. Acesta este motivul pentru care introvertitii isi proiecteaza casele in mod diferit; acest sentiment de ambianta si pace este crucial.

Indiferent daca sunteti introvertit, iubiti un introvertit sau va ganditi sa impartasiti un spatiu cu o persoana care se potriveste acestei identitati, iata cateva moduri in care acestia si-ar putea proiecta casa.

Tonuri si nuante neutre

Mai presus de orice, introvertitii apreciaza seninatatea. Cand vine vorba de proiectarea unei case sau a spatiilor specifice dintr-o casa, un introvertit va lua in considerare mai intai culorile.

Peretii, atat vopseaua, cat si tapetul, sunt adesea de culoare deschisa sau nuante neutre. Acest lucru nu numai ca previne distragerea atentiei, ci creeaza o subtilitate a spatiului care nu influenteaza emotiile intr-un fel sau altul. De asemenea, se preteaza la culori usoare de accent (pe care un introvertit le poate decora in jur) si la simplitatea designului in sine.

Spatii cu stimul redus

Zonele aglomerate nu sunt preferate de un introvertit. De fapt, un mod in care acestia isi proiecteaza casele in mod diferit este prin crearea „paradisurilor sigure”. Pentru ca se pot relaxa fara elementele care ne distrag si care se filtreaza atat de des in viata noastra de zi cu zi.

Aceste mici sanctuare sunt asemanatoare cu incaperile sau camerele linistite. Spatii care poate nu au dispozitive tehnologice, imagini pe pereti sau, pentru unii, chiar ferestre. Acestea sunt camere care sunt desemnate intentionat pentru reincarcare. Camere in care cineva poate fi singur, dar nu se poate simti singur.

Obiecte si mobilier confortabile

Spatiile care ofera o ambianta sunt cele preferate. In timp ce un extrovertit poate avea doar cateva colturi care ofera aceste vibratii, un introvertit isi propune sa-si proiecteze intreaga casa cu acest aspect ca prioritate.

In casa unui introvertit, veti vedea deseori paturi, scaune pufoase, covoare moi, perne supradimensionate sau canapele langa o fereastra. Aceste obiecte si spatii nu sunt proiectate intamplator. Confortul este o atmosfera intentionata, una care nu poate si nu va fi ignorata.

Elemente care evoca emotii pozitive

Una dintre modalitatile prin care introvertitii isi proiecteaza casele in mod diferit este concentrarea asupra emotiilor. Si vor avea in vedere modul in care diferite spatii pot influenta aceste emotii. In spatiul de confort al unui introvertit, veti gasi adesea imagini simpliste sau arta. Care transmit o anumita amintire, sentiment sau moment.

Nimic adaugat in camera unui introvertit nu se face rapid sau fara sa se gandeasca – totul se face cu intentie.

Elemente de amortizare a sunetului

Articole precum draperii lungi, covoare grele sau chiar materiale izolante fonic care pot fi tapitate pe pereti vor crea bariere sonore pentru cei care doresc linistea. Acestea ar putea fi utilizate in special intr-un spatiu comun. Pentru a oferi calm, inspiratie sau timp pentru reflectie.

 

Related posts

Aplicarea cornișelor în design interior

Adina Meyers

Trucuri pentru mai mult spatiu

Adina Meyers

Sfaturi pentru alegerea perdelelor potrivite

Adina Meyers