Spatiul de sub scara interioara este un loc caruia putini proprietari ii acorda atentia cuvenita si al carui potential nu este exploatat la maximum, desi este foarte insemnat. Iata 5 idei extrem de ingenioase prin care va vom arata ce proiecte mari puteti avea cu un spatiu atat de mic.

1. Loc de lectura si de relaxare

Cine nu viseaza sa aiba in casa un loc in care sa evadeze pentru a citi sau pentru a se relaxa? Cu putina imaginatie si bun-gust puteti transforma spatiul de sub scara intr-un univers personal plin de farmec. In acest caz, aveti nevoie de un fotoliu ori de un divan confortabil, de o masuta, de o lampa care sa asigure iluminarea corecta a spatiului si, eventual, de cateva obiecte mici pentru decor. Iar pentru un plus de confort puteti monta aici un minisistem audio care sa va permita sa ascultati muzica preferata in timp ce va relaxati. Daca vreti sa delimitati cumva suprafata, puteti crea un paravan sau rafturi din podea pana-n tavan pe care sa aranjati diferite accesorii, carti, flori sau CD-uri.

2. Spatiu de depozitare

Aceasta este varianta cea mai putin creativa, dar printre cele mai functionale, mai ales in cazul caselor de dimensiuni reduse care nu sunt prevazute cu camere tehnice mari sau cu subsoluri. In plus, imaginati-va ca intr-o zi vor disparea jucariile celor mici care au pus stapanire pe toata casa sau trusele de scule ale sotului. Totodata, aici puteti amenaja un spatiu de depozitare pentru pantofi sau pentru hainele groase de iarna. Tot ce aveti nevoie este un mester priceput care sa ia masura locului si sa gandeasca un dulap inchis, estetic si suficient de spatios pentru a gazdui toate lucrurile de care nu aveti nevoie acum, dar care v-ar putea deveni din nou utile la un moment dat. Nu uitati ca in fiecare lucru, oricat de mic, ati investit bani, asa ca nu trebuie sa il aruncati doar pentru ca va ocupa spatiul vital, daca inca este in perfecta stare. Aveti grija ca acest dulap sa se integreze perfect in designul interior al casei si mai ales in structura scarilor. Folositi pentru „fatada” acelasi material si aceeasi nuanta ca cea pentru realizarea balustradei si imbracarea scarilor, in cazul in care acestea sunt din lemn. Pentru scari placate cu marmura si cu balustrada din fier forjat, asortati dulapul de sub scara cu usile de interior sau imbracati-l in tapetul folosit pentru decorarea peretilor.

3. SPA personal

Tot mai multe familii extrem de ocupate au ajuns sa aiba un maseur personal care vine acasa, o data sau de doua ori pe saptamana, pentru sedintele de relaxare ale membrilor familiei. In plus, nu putine sunt doamnele care nu mai au timp sa mearga la salonul de infrumusetare si beneficiaza de servicii de manichiura, pedichiura si de tratamente cosmetice acasa. In cazul in care faceti parte din aceasta categorie, spatiul de sub scari poate deveni propriul dumneavoastra salon de infrumusetare. Aduceti aici o masa pentru masaj, o masa pentru manichiura si alte dotari necesare activitatilor similare. In acest fel, veti beneficia de servicii profesionale la dumneavoastra acasa, castigand timp si chiar bani.

4. Baie pentru invitati

Daca inaltimea golului de sub scari va permite, o idee buna este sa construiti aici o baie de mici dimensiuni, doar pentru musafiri. Normele de politete spun ca nu este indicat sa primim invitatii in baia personala, asa ca este bine sa ganditi o incapere de serviciu dotata cu vas de toaleta, bideu si o chiuveta. Iar daca spatiul va permite puteti, monta si o cabina de dus – dar nu obligatoriu. Delimitati acest spatiu cu un perete fals sau cu un panou din lemn care sa incorporeze si o usa, apoi incepeti dotarea sa corespunzatoare.

5. Biblioteca pentru intreaga familie

In cazul in care vreti ca acest spatiu, de dimensiuni nu tocmai generoase, sa fie si functional, si estetic, amenajarea unei biblioteci sau a unui minibar este cea mai buna solutie. Montati cateva rafturi pentru carti in forme si culori dintre cele mai diferite, in functie de stilul de amenajare al casei, si aduceti aici toate cartile familiei. O alta optiune este montarea unor suporturi pentru sticlele de colectie ale sotului, care va putea astfel sa se mandreasca cu ele in fata invitatilor. Daca locul va permite, puteti amenaja aici chiar si un minibar cu scaune inalte de la care sa serviti bauturi invitatilor. In cazul scarilor dintre etaje, spatiul de sub ele poate fi folosit in mod decorativ, sub forma de mici polite pe care pot fi expuse fotografii, trofee sau alte lucruri personale. Pentru un aspect sic, puteti opta pentru cutii colorate, din rattan sau plastic; astfel, obiectele depozitate nu vor fi asezate la vedere, iar rezultatul final va fi unul spectaculos.

Related posts

Cu ajutorul jaluzeleonline.ro va puteti bucura de tot confortul necesar in propria locuinta!

Adina Meyers

Avantajele unui apartament la mansarda

Adina Meyers

Vilele vechi: bune de demolat sau de renovat?

Adina Meyers