Amenajari Interioare

5 idei de amenajare pentru salonul de înfrumusețare

Prima impresie atunci când ai intrat pentru prima dată într-un salon de înfrumusețare sigur a contat, mai ales dacă ea a fost una plăcută.

Poate ți-au plăcut oglinzile mari, lumina naturală, mirosul parfumului de cameră sau aranjamentele cu flori. Felul în care este amenajat un spațiu are o importanță deosebită, așa că e nevoie să-i acorzi o atenție semnificativă. Desigur, stiliștii trebuie să-și facă treaba cum se cuvine, însă dacă ai gând să deschizi un salon nou de înfrumusețare sau îl ai deja și pur și simplu îți dorești să-l redecorezi, atunci ai nevoie de câteva idei de amenajare. Scopul principal este să oferi calitate a serviciilor, ospitalitate și un mediu în care fiecare client sau clientă să se simtă în centrul atenției.

 

Iată 5 idei de amenajare pentru un salon de înfrumusețare și câteva ponturi pentru a obține un rezultat perfect:

Fă-ți un plan al spațiului

 

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să studiezi cu atenție spațiul pe care-l ai la dispoziție și să faci un plan de amenajare. E important să știi unde așezi scaunele de coafor, unde pui masa de manichiură, unde poziționezi recepția și zona de așteptare. Realizează o schiță și trece pe hârtie utilitatea fiecărui colț al spațiului. E esențial ca locația să fie aerisită, să fie suficient loc și să oferi clienților intimitate. Ideea de a sta foarte aproape unul de celălalt nu încânta pe nimeni.

Alege mobilier practic

 

După ce ai stabilit la ce folosește fiecare zonă a spațiului pe care-l ai la dispoziție, vei începe să alegi mobilierul. Principalul criteriu va fi utilitatea acestuia. Nu alege obiecte de mobilier doar după design sau coloristică, ci gândește-te pentru ce vei folosi fiecare corp în parte. În plus, acordă atenție nuanțelor, pentru că cele deschise se vor murdări mai repede. Pune preț pe calitate, pe că riști să se uzeze foarte repede. Un scaun scorojit sau o masă cu pete vor lăsa impresia de neîngrijit, în mod cert nu îți dorești să le inspiri asta clienților.

Realizează un colț verde pentru poze

Fiecare salon are nevoie de o recepție. Locul unde ții casa de marcat. POS-ul, caietul de programări și cărțile de vizită. Amenajează acest loc sub forma unui colț verde, decorat cu plante verzi și orhidee artificiale. Adaugă un leagăn sau un balansoar.O oglindă și invită clientele să-și facă fotografii pe care să le posteze apoi pe rețelele de socializare.

Lumina naturală este ideală

Un plus de eleganță va fi oferit de lumina naturală. Așa că optează pentru draperii deschise la culoare. Astfel încât să lași razele soarelui să pătrundă în interior. În ceea ce privește lumina artificială, folosită pe timp de seară, vei avea nevoie de câteva becuri calde. Care să nu obosească privirea. Optează pentru veioze sau lampadare, care pe lângă utilitate pot servi și drept obiecte decorative.

Creează impresia de spațiu cu oglinzi mari

 

Nu există salon de înfrumusețare fără oglinzi. Pentru a crea iluzia de spațiu tapetează doi dintre pereții încăperii cu oglinzi de sus până jos și așează apoi scaunele unul lângă celălalt. La o distanță suficientă. Vei vedea că această idee de amenajare va avea efectul vizual pe care ți-l dorești.

Nu uita că totul trebuie să arate impecabil într-un salon de înfrumusețare. Curățenia și igiena trebuie să fie fără cusur. La fel și amabilitatea și profesionalismul angajaților. Nu uita de ceva muzică ambientală, care să se audă în surdină, nicidecum tare. Achiziționează și câteva reviste glossy și niște cataloage cu coafuri în tendințele actuale. Ghideaza-te după Fă-ți clientul să se simtă în centrul atenției, oferă-i servicii de calitate și în mod sigur va reveni.

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Tapetul în dormitor: Cum îl alegi pentru un efect wow

Adina Meyers

Advertorial: 8 moduri de a-ti decora casa cu obiecte de iluminat

Adina Meyers

Caldura stilului englezesc

Adina Meyers