Locuința ta este mereu expusă la pericole care pot apărea chiar dacă ai un gard suficient de mare sau dacă iei toate măsurile de a nu atrage atenția răufăcătorilor. De asemenea, de cele mai multe ori îți vei dori să te mândrești cu o grădină luxuriantă, cu elemente arhitecturale deosebite sau cu o instalație de lumini care scoate casa din anonimat.
Pentru a nu face compromisuri în ceea ce privește exteriorul locuinței tale, dar pentru a-ți proteja familia și bunurile de situații neplăcute, investește în securitatea acesteia. Iată câteva sfaturi de care să ții cont în acest proces:
1. Alege mânere de calitate pentru ușa de la intrare
Mânerele ușii de la intrare nu sunt doar elemente estetice, ci îndeplinesc un scop bine definit în securitatea locuinței tale. O broască sau încuietoare pentru ușă de calitate nu poate fi spartă cu ușurință de cei care plănuiesc o spargere în zona în care locuiești.
Stilurile, materialele și mecanismul încuietoarelor pentru ușă sunt variate, iar dacă ai preferințe speciale și nu vrei să păstrezi piesele cu care vine echipată ușa de la intrare, alege-le pe cele din materiale rezistente la umezeală și alți factori de mediu. De asemenea, mânerele care nu se uzează în timp nu devin un punct slab al locuinței tale și te vei putea bucura de siguranță zi de zi.
2. Optează pentru sisteme de alarmă
Sistemele de alarmă sunt potrivite nu doar pentru spațiile comerciale care au nevoie de un nivel de securitate ridicat, ci și pentru casele din zonele rezidențiale. Un sistem de alarmă nu doar că descurajează persoanele care încearcă să intre prin efracție, dar poate fi conectat la linia telefonică a unei firme de securitate de asemenea.
Astfel ai avantajul unei intervenții rapide, în cazul în care un eveniment precum o spargere este în derulare. De asemenea, sistemul de alarmă este dotat și cu senzori (periferici, de mișcare, de fum etc.) care activează sirena alarmei în funcție de pericolul detectat. Acest lucru înseamnă că nu te vei expune la situații în care viața ta și a celor dragi este în pericol.
3. Folosește un sistem de lumini complex
Iluminatul pe care îl folosești în curte nu îți expune locuința, ci chiar o protejează, deoarece intrușii preferă o țintă cât mai anonimă, în cadrul căreia nu se pot observa mișcările suspecte. Dacă instalezi un sistem de iluminat cât mai complex, care acoperă atât, aleea, curtea, grădina, cât și zona garajului și a scărilor, casa ta va fi mereu sub privirile vecinilor și ale trecătorilor.
În acest fel îți asiguri și ție confortul de a putea observa cu ușurință dacă pătrunde cineva în curtea casei. Mai mult, luminile activate prin senzor îți vor atrage atenția imediat ce detectează o mișcare.
4. Alege camere de supraveghere pentru poartă și intrări
Camerele de supraveghere sunt printre cele mai potrivite accesorii la capitolul securitate. Simpla lor prezență poate să descurajeze rapid intrușii care pun ochii pe locuința ta. Acestea trebuie instalate atât la poartă, cât și la fiecare intrare în casă. Dacă ai o ușă de acces prin spate, asigură-te că ai o cameră instalată într-un unghi cât mai bun.
Optează pentru camere cu unghiuri de acoperire cât mai mari, dar care să-ți ofere și o calitate semnificativă a imaginii. Rezoluția camerei este principala caracteristică pe care trebuie să o urmărești, mai ales dacă este vorba de o cameră cu unghi foarte larg. De asemenea, prin opțiunea de recunoaștere facială vei putea identifica persoana care încearcă să pătrundă în curtea casei sau care provoacă daune încă de la stradă.
Siguranța este un aspect esențial pentru o viață liniștită și relaxată a persoanelor care locuiesc la casă. Stresul poate fi mai mare decât la bloc, dar sistemele de securitate pe care le ai la dispoziție îți aduc avantaje greu de trecut cu vederea. Optează pentru cele potrivite ție și ține cont de tehnologia care acționează în favoarea ta.