Vara este momentul prielnic pentru a te bucura din plin de curtea ta practica si frumos decorata. Chiar daca ai o curte amenajata cu pavaj, intotdeauna sunt binevenite mici modificari pentru a reimprospata decorul. Iata cateva ponturi pentru o curte cu un look fresh, in ton cu anotimpul verii.

1. Refa rosturile

Scoate si inlocuieste pavelele uzate cu altele noi si umple rosturile (spatiile) dintre pavele cu nisip. Imprastie pe toata suprafata pavajului un strat de nisip fin si uscat, apoi matura nisipul in asa fel incat sa se umple rosturile pana la partea superioara a pavelelor. Astfel, asiguri o legatura intre dale, fapt ce le confera o rezistenta mai mare la presiunea exercitata asupra lor prin trecerea cu diverse greutati. Umplerea rosturilor este foarte importanta, protejand pavajul de dislocari, deplasari si de depunerea mizeriei. Ca rezultat, acesta isi va mentine aspectul curat si ingrijit pe o perioada indelungata. Daca inca nu ti-ai ales pavajul potrivit pentru curte, iti propunem sa alegi din gama variata de modele oferita de Elis Pavaje.

2. Scapa de buruieni

Scapa de buruienile dintre pavele in mod eficient, fara a deteriora pavajul si mediul inconjurator. Acestea pot fi smulse sau eliminate cu diverse substante. Pentru indepartarea muschilor si lichenilor, cea mai recomandata solutie este Antimus cu apa in proportie de 3 %, urmata de aplicarea unui sigilant de foarte buna calitate. De asemenea, pentru prevenirea aparitiei ierbii intre rosturi, dar si pentru a omori buruienile deja existente, erbicidul este o alegere buna. Acest produs nu trebuie ales la intamplare, ci este de preferat sa intrebi un cunoscator.

3. Curata petele

Pentru curatarea petelor de pe pavaj, ai nevoie de o perie rigida si de apa cu detergent/sapun. Este de preferat sa folosesti apa calda, deoarece este mai eficienta, iar detergentul nu trebuie sa contina acid. Dupa periere, murdaria poate fi indepartata cu o galeata cu apa curata sau chiar apeland la un furtun cu presiune, avand insa mare grija ca nisipul dintre rosturi sa nu fie indepartat. Daca vrei o curatare efectuata “ca la carte”, Elis Pavaje pune la dispozitia clientilor servicii profesioniste de intretinere si curatarea pavajului.

4. Fantezie in curte

Dupa ce ai terminat cu intretinerea si curatenia, adu un aer vibrant gradinii sau curtii prin mici modificari de decor. Delimiteaza spatiile verzi, cu flori, de aleea pavata destinata circulatiei, cu ajutorul palisadelor. Daca esti iubitor de plante si vrei sa-ti decorezi rapid curtea sau gradina, foloseste cu incredere jardinierele, disponibile in forme si culori placute. Umplute cu flori si plante, acestea imbogatesc estetic orice spatiu.

In perioada 6 mai – 30 iunie, modelele Rustic, Patrat P4 Rustic, Maris si Pietra pot fi achizitionate la promotie, cu TVA-ul de 24% CADOU. In plus, pentru fiecare 10 mp achizitionati primiti bonus la alegere o jardiniera J2 sau doua jardiniere J1, culoarea maro. Produsele din promotie sunt accesibile clientilor din toata tara printr-o retea vasta de distribuitori. Mai multe detalii aflati pe  http://www.elis.ro/promotie-elis-pavaje/.

Related posts

Mutatii pe piata imobiliara

Adina Meyers

Gardul: un detaliu arhitectural inedit

Adina Meyers

Proiectarea casei: importanța montării unui sistem pluvial profesionist

Adina Meyers