Curatenia este foarte importanta pentru detinatorii unei masini, mai ales daca acestia sunt persoane pasionate de domeniul automobilisticii. Masina se poate insa murdari destul de des, iar o vizita saptamanala la spalatorie, pentru un pachet complet de servicii (interior + exterior) se poate dovedi destul de costisitoare pe termen lung.

Ce putem face pentru a mai taia din cheltuieli? Sa incepem sa intretinem singuri curatenia unei masini. Daca avem la indemana uneltele necesare un astfel de proces se poate dovedi mai mult decat usor si nici nu iti va consuma foarte mult din timp. Trebuie insa sa fim dispusi sa facem o investitie minima astfel incat sa ne usuram munca.

In articolul de azi noi ne vom indrepta atentia catre trei lucruri de care ai nevoie pentru a avea mereu masina curata cu un efort minim.

  1. Aspirator de mana

Aspiratorul de mana isi poate dovedi in foarte multe cazuri utilitatea, nu doar in cazul unei masini. Acesta nu este creat pentru a inlocui aspiratorul clasic, ci pentru a veni in completarea sa, ajutandu-ne sa aspiram rapid si sa curatam inclusiv zonele foarte greu accesibile. Este perfect asadar pentru o masina, care vine cu destul de multe spatii greu accesibile in care murdaria se poate aduna daca nu scapam de ea in mod regulat.

Tapiteria de pe scaune si mocheta de pe jos din masina vor straluci din nou la o simpla folosire a unui astfel de aparat, iar accesoriile destul de diverse cu care vin la pachet unele modele te vor ajuta foarte mult sa profiti la maxim de pe urma aspiratorului de mana. Preturile nu sunt nici ele unele foarte ridicate, daca ne raportam la avantajele oferite.

  1. Aparat de curatat sub presiune

Considerate de multi drept cele mai practice unelte pe care le putem avea in gospodaria noastra, aparatele de curatat sub presiune ne vor ajuta sa avem mereu o masina curata la exterior. Jetul puternic de apa poate rivaliza cu cel din spalatoriile profesioniste, asadar murdaria va disparea rapid, lasand in urma o stralucire a culorii masinii de care cu siguranta iti era dor.

Praful si namolul se pot dovedi destul de greu de curatat manual, insa cu un astfel de aparat sub presiune o sa le poti indeparta cu usurinta si intr-un timp foarte scurt.

  1. Perie si faras

Iata ca ceva atat de simplu precum sunt peria si farasul isi pot gasi o utilitate destul de mare intr-o masina. Acestea ar fi trebuit puse chiar primele pe lista noastra cu recomandari, iar asta pentru ca ele vor fi primele la care vei apela in timpul procesului de curatenie. Masina ta se va murdari destul de mult in interior, mai ales in anotimpul rece si in perioadele ploioase. Avand o perie si un faras la indemana iti va fi foarte usor sa scapi de murdarie, mai ales atunci cand vorbim de pietricele, bucati de frunze si firimituri.

Putem spune ca folosirea lor reprezinta o etapa de legatura, ele completand perfect aspiratorul de mana despre care am vorbit la punctul 1.

Related posts

Spaţii largi şi funcţionalitate într-un apartament modern

Adina Meyers

10 maşini de spălat rufe la preţuri mici de Black Friday

Adina Meyers

Arhitectura simpla cu detalii de bun-gust

Adina Meyers