LifeStyle

300.000 de euro platiti pentru arta si design romanesc

Lucrarea « Pregatiri de calatorie » de Nicolae Vermont a fost indelung licitata, de la un pret de pornire de 10000 euro adjudecandu-se cu 32000 euro, ajungand astfel a doua cea mai scumpa piesa de Vermont vanduta pe piata romaneasca pana în prezent.

Alte lucrari semnate de nume importante ale plasticii romanesti care au fost adjudecate la Goldart în luna februarie sunt « Margine de crang » de Stefan Luchian (23000 euro), «La pescuit » de Stefan Popescu (10000 euro), « Prapor » de Horia Bernea (17000 euro), « Deal » de Horia Bernea (14000 euro), « Natura statica cu carti » de Ion Theodorescu Sion » (10000 euro), « Peisaj la Balcic » de Dumitru Ghiata (8500 euro), « Casa la Balcic » Stefan Dimitrescu (7000 euro), « Balcic » de Jean Cheller (11500 euro) precum si alte zeci de lucrari care si-au gasit cumparatorii.

Dintre artistii contemporani, trebuie mentionate sumele obtinute de sculpturile semnate de Aurel Vlad – 5000 euro, Marcel Guguianu – 4500 euro si Mircea Roman – 2000 euro. Tot in februarie a avut loc si o premiera – o sectiune a fost consacrata fashion designerilor romani contemporani de succes.

Pentru prima data s-au aflat într-o licitatie publica cu strigare obiecte si accesorii semnate de Dan Coma, Lena Criveanu, Rhea Costa, Andreea Badala, Malvina Cervenschi, Anca Radulescu, Mirela Diaconu.

Urmatoarea licitatie va avea loc pe 15 martie, iar iubitorii de arta si colectionarii vor putea sa îsi achizitioneze opere semnate de Nicolae Tonitza, Marcel Guguianu, Horia Bernea, Corneliu Baba, Jean Cheller, Margareta Sterian, Petre Iorgulescu Yor, Nicolae Vermont sau Max Herman Maxy.

 

Articole similare

DIY: Cum preparăm uleiul de lavandă acasă și la ce ajută

Cristiana Trifu

Târgul de la Milano 2019: cele mai noi tendințe în designul interior prin Noblesse Interiors

comunicat de presa

Programul “O Nouă Casă” 2020: locuințe mai bune, constructori acreditați

Cristiana Trifu

Lasă un comentariu