Home

3 idei simpatice de pus în practică în weekend

Pentru mulţi dintre noi, weekendul nu înseamnă doar curăţenie, gătit şi relaxare, ci şi punerea în practică a hobby-urilor pe care le avem. Ei bine, unul dintre acestea este să meşterim tot felul de lucruri frumoase şi utile, cu ajutorul cărora să ne transformăm casa într-un loc plin de culoare.

1. Amenajaţi mini-grădini verticale

Acestea pot fi realizate pe zidurile exterioare ale terasei şi balconului sau chiar pe pereţii din interiorul locuinţei. Acestea au la bază un sistem modular, uşor, realizat din cuiburi verticale, ce fac posibilă dezvoltarea mai multor plante pe suprafeţe verticale, oferind varietate şi libertate în ceea ce priveşte aranjarea lor. Cuiburile sunt făcute dintr-un material special, impermeabil, care nu permite curgerea apei, protejând pereţii şi mobila de umezeală, condens sau mucegai. Beneficiile acestor oaze de verdeaţă sunt multe. În afară de faptul că sunt foarte estetice, grădinile verticale îmbunătăţesc semnificativ aerul, reglează temperatura şi umiditatea, pot masca imperfecţiuni arhitecturale sau privelişti neatractive, absorb CO2 şi elimină oxigen.

2. Realizaţi din paleţi obiecte uimitoare

De ce să cheltuiţi o grămadă de bani pe mobilier când îl puteţi face chiar voi, exact aşa cum vă doriţi, din paleţi? Aceştia au nenumărate avantaje: sunt ecologici, ieftini, au o greutate redusă, ceea ce înseamnă că sunt uşor de transportat, şi mai ales pot fi folosiţi pentru a da naştere unor obiecte de mobilier şi decoraţiuni uimitoare pentru casă şi grădină. Indiferent că este vorba de o noptieră, un pat, o măsuţă de cafea, o canapea sau o jardinieră, cel mai important este că vă personalizaţi căminul cu obiecte ieşite din mâinile voastre, făcute din materiale care în mod normal ar fi trebuit aruncate.

3. Creaţi decoraţiuni cu aer de vacanţă

Scoicile pe care le-aţi adunat de pe plajă astă vară pot servi la crearea unor decoraţiuni şi accesorii superbe, care să vă aducă aminte de momentele frumoase petrecute la malul mării. Cea mai simplă idee este să le lipiţi cu un adeziv pe ghivece, pe ramele foto sau pe albumele cu amintiri. Cu ele puteţi decora absolut orice obiect din locuinţă, inclusiv corpurile de iluminat, ca în imaginea noastră.

Text: Lucia Lazăr

Related posts

Cum alegi corect un hidrofor

Adina Meyers

Am bricolat si ne-am distrat la atelierul Casa Mea!

Adina Meyers

Lasă microbii și problemele la ușă cu tăvițele din oțel inoxidabil pentru dezinfectarea încălțămintei

Adina Meyers