Home

Inspirație: 8 bucătării amenajate în stiluri diferite

Îți prezentăm 8 interioare de bucătării foarte diverse ca amenajare, și inspiraționale în același timp. 8 interioare de bucătării care vin în ajutorul celor cărora încă nu s-au decis ce fel de mobilă sau decorațiuni vor alege pentru această încăpere.

1. Blatul negru

Cu blatul negru și restul mobilei într-o culoare neutră, această bucătărie este un model clasic de amenajare, destinat celor care preferă lucrurile simple și de calitate. Chiar dacă nu dispui de un spațiu similar, te poti inspira la nivel de culori.

2. Bucătăria deschisă spre living

Bucătăria deschisă spre living este modelul preluat de la americani. Pentru o astfel de alegere, vei avea nevoie neapărat de o hotă de calitate care să absoarbă mirosurile ce ar putea ajunge în living. Iluminatul este și el important, alege piese care atrag atenția, dar îți oferă și lumina necesară în acest spațiu.

3. Mobilier rustic

Piesele de mobilier rustice, ce amintesc de bucătăria de la țară sunt printre cele mai căutate în ultima vreme. Acestea trebuie alese din aceeași colecție și aceeași culoare, astfel încât amenajarea să fie una reușită. Nu este locul unde să te poți juca cu texturi și culori.

4. Pentru un spațiu mic

Într-un spațiu mic, alege mobila pe comandă – care să încapă perfect în spațiul de care dispui. O masă rabatabilă te va ajuta să economisești spațiul, la fel și alegerea unor culori deschise. Adaugă un plus de personalitate peretelui cu aragazul prin lipirea unor stickere cu modele florale.

5. O familie mare

O familie mare are nevoie și de o bucătărie mai mare. Una cu insulă este ideală căci aici se pot aduna toți membrii familiei la masă sau la discuții. Varianta de cromatică alb – negru este potrivită dacă dispui de o bucătărie mare. Poți să intervi și cu un tapet cu motive florale care va completa întreaga amenajare.

6. În culori calde

Exemplul de față este ideal pentru cei care își doresc o amenajare relaxată, într-o combinație de culori calde, naturale ce nu atrag privirea de cum intri în cameră. Rețeta de culoare pentru aceasta este bleu – alb, la care se adaugă o pată de argintiu (vorbim despre corpul de iluminat).

7. Amenajarea tinerească

Portocaliul este o culoare vie, potrivită într-o bucătărie tinerească. În acest caz, corpurile au fost mixate cromatic cu petele de bleu ale pereților. Poate fi o variantă pentru cei care nu sunt foarte sensibili la culori și își doresc energie.

8. Varianta mai îndrăzneață

Ultima propunere este și cea mai îndrăzneață. Roșul este cel care predomină în această bucătărie, în combinație bine proporționată cu cremul. Pare o bucătărie mare, dar aceleași culori pot fi folosite și într-un spațiu mai mic, trebuie doar să fii atent la proporții.

Foto: Pinterest

Related posts

Amenajează un loc de joacă sigur cu dale de cauciuc

Adina Meyers

Prețuri pe litoralul românesc: Șezlonguri cu până la 75 de lei/zi și baldachine cu 200 lei/zi

Adina Meyers

7 plante care ne pot purifica locuința – FOTO

Adina Meyers