LifeStyle

18 activități distractive pe care le poți face iarna, la interior

Până acum avem o iarnă blândă în cea mai mare parte a țării, dar mai este mult până în aprilie, când primăvara începe să se instaleze cu adevărat. Este posibil să vină zile în care să fii „consemnat” la domiciliu și va trebui să găsești cu ce să umpli timpul liber.

Nu este o problemă! Iată 18 idei:

Citește

Este greu să găsești timp pentru citit atunci când afară vremea e frumoasă și te îmbie la plimbare. Iarna, în schimb, ai timp să termini cărțile peste care s-a pus praful în bibliotecă.

Mergi să bei o băutură caldă

Nu este obligatoriu să stai în casă. Sună-ți prietenii, îmbracă-te bine și întâlniți-vă într-un bar în care să vă simțiți bine la o cană de vin fiert, de ciocolată caldă sau de ceai aromat.

Redecorează

Starea de spirit poate fi schimbată în mod pozitiv făcând câteva modificări în decorul pe care îl vezi zi de zi. Pune-ți imaginația la încercare și schimbă locul unor elemente de mobilier, sau instalează în living un pomișor în ghiveci.

Gătește

Preparatele culinare aduc bucurie nu numai când le mănânci, ci și atunci când le pregătești. Ieși din rutină și deschide o carte cu rețele internaționale. Surprinde-ți familia și gătește ceva în premieră.

Urmărește documentare

Lărgește-ți orizontul cunoașterii urmărind documentare despre plante, animale, orașe interesante, râuri, oceane, despre vedete sau pe teme istorice. Poate vei descoperi un subiect care te va pasiona și pe care îl vei cerceta mai în amănunt ulterior.

Fă sport

Sportul este un aliat de nădejde împotriva depresiei care se instalează atunci când vremea de afară este neprietenoasă. Marele avantaj este că poți să faci mișcare oriunde, chiar și acasă. Flotări, genuflexiuni, abdomene, bandă de alergat… ca să arăți bine pe plajă, la vară.

Actualizează-ți blogul

Dacă ai un blog pe care nu ai mai postat de mult timp, actualizarea lui este o activitate ideală pentru timpul liber. În cazul în care nu ai blog, poate că este momentul să creezi unul. Este gratuit și poți scrie despre hobby-urile tale, pentru cei care sunt pasionați de aceleași lucruri.

Caută online foști colegi

Reluarea legăturilor cu amici mai vechi sau cu foști colegi de școală îți poate aduce o stare de bine. Din fericire, rețelele sociale fac ca misiunea să fie mult mai ușoară. Trebuie doar să introduci numele în bara de căutare și trimiți un mesaj.

Pictează

Nu trebuie să fii urmașul lui Pablo Picasso sau al lui Nicolae Grigorescu ca să te relaxezi cu ajutorul picturii. Ia-o treptat, de la contururi făcute cu creionul până la jocuri de lumini și umbre pe peisaje reproduse din memorie sau din fotografii.

Urmează un curs pe internet

Dacă ai timp liber, investește-l în dezvoltarea personală. Este greu de crezut că există vreo preocupare care să nu fie acoperită de un curs disponibil pe internet. De viitor sunt cursurile de programare, un domeniu bine plătit în general, în care se caută forță de muncă.

 Joacă-te

Nu îți pasă cum este vremea de afară când în casă ai la dispoziție o consolă, un calculator sau doar un telefon mobil conectat la internet. Prin intermediul lui, poți intra pe un site care oferă rotiri gratuite fără depunere și te poți distra fără se investești nimic.

Organizează seri de film

Socializarea este o caracteristică predominantă a românilor. Probabil că și ție îți place să fii alături de prieteni și de rude. Un prilej de întâlnire poate fi reprezentat de o seară de film. Cel mai bine este să o programezi vineri sau sâmbătă, să nu stea nimeni cu stresul că în dimineața următoare trebuie să meargă la serviciu.

Amenajează un traseu cu obstacole

Dacă vrei să faci mișcare „neconvențională”, amenajează în casă un traseu cu obstacole. Folosește perne și scaune peste care să sari, o mătură sprijinită pe două obiecte de mobilier sub care să te târăști, pune niște foi de hârtie depărtate pe care să țopăi etc.

Pune în scenă o poveste

Dacă ai o familie mai numeroasă, alegeți o poveste, împărțiți-vă rolurile și învățați replicile personajelor. Va fi amuzant să puneți în scenă întâmplările, într-o veritabilă piesă de teatru.

„Întoarce-te în timp”

Cu siguranță că ai mii de fotografii făcute în vacanțele din anii anteriori. Scoate din sertar memoria externă pe care le-ai stocat și „întoarce-te în timp” revăzând poză cu poză. Poate îți vei da seama că îți dorești foarte mult să revii într-un loc.

Scrie o scrisoare

Vrei să îți surprinzi un prieten? Scrie-i o scrisoare așa cum se făcea pe vremuri, pune-o în plic și trimite-o prin poștă, chiar dacă locuiește aproape de tine. La început, nu va înțelege nimic atunci când va găsi plicul în căsuța poștală. Apoi, îi va face plăcere să citească rândurile scrise de mână. E ceva foarte personal.

Pregătește răsaduri

Cultura de primăvară trebuie pregătită din timp. Chiar dacă ai o grădină de numai câțiva metri pătrați, tot ai loc de câteva plante și legume. Ca să nu cumperi răsadurile din piață, plantează din timp semințe în ghivece mici sau în pahare de plastic.

Plănuiește-ți vacanța de vară

Dacă nu ești deloc fanul iernii și abia aștepți vara, poți intra pe un webcam instalat pe o plajă exotică, să îți bucuri măcar privirea cu palmieri și apă turcoaz. Nu ar fi rău să îți plănuiești deja vacanța și chiar să rezervi locurile, pentru a beneficia de reduceri. Te vei simți, astfel, mai aproape de zilele calde.

Related posts

Importanta colectarii selective in eliminarea deseurilor din orasele mari

Adina Meyers

Cartofi lyonezi – o rețetă plină de savoare

Adina Meyers

INSP: Persoanele care vin din Spania vor fi carantinate la domiciliu

Adina Meyers