LifeStyle

Manichiura semipermanentă – ce trebuie să știi despre aceasta?

Manichiura cu ojă semipermanentă este extrem de populară și a câștigat recunoașterea multor femei din întreaga lume. Procedura presupune aplicarea unui lac special pe unghiile naturale și apoi întărirea lui sub o lampă UV sau LED. Datorită acestui fapt, efectul este durabil și poate rămâne pe unghii până la 3 săptămâni, fără a se deteriora.

Oja semipermanentă – cu se realizează acest tip de manichiură?

Efectuarea unei manichiuri cu oja semipermanenta necesită precizie, dar și instrumente și materiale adecvate. Iată cum să efectuezi o manichiură de acest tip, pas cu pas:

Pregătirea instrumentelor și materialelor: Asigură-te că ai toate lucrurile necesare la îndemână – lampă UV/LED, pilă, bețișoare pentru cuticule, lacuri hibride (base coat, culoare și top coat), lichid pentru degresarea unghiei și lichid pentru îndepărtarea ojei.

Pregătirea unghiilor: Începe prin a ne spăla și dezinfecta bine mâinile. Apoi pilește ușor unghiile, dându-le forma dorită.

Tăierea cuticulelor: Folosește un bețișor pentru a împinge ușor cuticulele înapoi și taie-le cu un clește special

Degresarea unghiilor: Înmoaie un tampon de bumbac cu degresant și șterge bine fiecare unghie.

Aplicarea lacurilor: Aplică lacurile pe unghii și întărește fiecare strat

Îndepărtarea stratului de la suprafață: După ce stratul superior s-a întărit, aplică puțin degresant pe un tampon de bumbac și șterge fiecare unghie pentru a îndepărta stratul lipicios.

Hidratează cuticulele: În cele din urmă, poți aplica ulei pentru cuticule, care va hidrata și hrăni pielea din jurul unghiilor.

Manichiura semipermanentă este gata! Datorită tehnicii și materialelor adecvate, efectul ar trebui să dureze pe unghii timp de 2-4 săptămâni. Amintește-ți, totuși, că îngrijirea mâinilor, evitarea înmuierii lor în apă pentru o perioadă lungă de timp și folosirea mănușilor atunci când faci treburile casnice va prelungi durabilitatea manichiurii.

Oja semipermanentă – pe care să o alegi?

Alegerea lacului semipermanent potrivit poate fi crucială pentru obținerea unui efect satisfăcător. Începând cu brandul, merită să acorzi atenție companiilor reputate și dovedite, care se bucură de opinii pozitive în rândul profesioniștilor și utilizatorilor. Calitatea ojei semipermanente este indisolubil legată de durabilitatea acesteia, așa că merită să investești în produse cu eficacitate dovedită.

Mai mult, culoarea și finisajul sunt alți doi factori importanți. Atunci când alegi o culoare, merită să te gândești la o nuanță care se va potrivi cu majoritatea ținutelor și ocaziilor. În ceea ce privește finisajul, există variante mate, lucioase sau sclipici. De asemenea, este important ca lacul să fie ușor de aplicat, mai ales pentru femeile care abia își încep aventura cu manichiura semipermanentă. În fine, nu uita de stratul de bază și top coat care joacă un rol cheie în menținerea manichiurii în stare perfectă.

Cum se îndepărtează oja semipermanentă?

Îndepărtarea ojei semipermanente acasă necesită prudență pentru a nu deteriora unghia naturală. Pentru început, merită să achiziționezi materialele necesare, precum pilă de unghii, dischete de bumbac, folie de aluminiu, acetonă sau un lichid special de îndepărtare și bețișoare pentru cuticule. Când începi procesul, utilizează o pilă de unghii pentru a umple ușor stratul de lac superior, strălucitor, dar evită pilirea prea adâncă. Apoi, înmoaie dischetele de bumbac în acetonă sau într-un lichid special de îndepărtare a lacului și aplică-le direct pe fiecare unghie, conform nailsup.ro

După îndepărtarea lacului, unghiile tale vor avea nevoie de îngrijire suplimentară, așa că aplică un balsam, cremă de mâini hidratantă și ulei pentru cuticule

Related posts

Cel mai nesănătos aliment din lume care îţi afectează sănătatea. Și tu îl consumi, fără să știi la ce pericol te expui

Adina Meyers

Comunicat de presa Cultura Alternativa

Adina Meyers

O retragere alpină pentru a te vindeca de Covidul Lung

Adina Meyers