Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Candelabrul – un element decorativ perfect atunci cand stii cum si cand sa il integrezi in designul locuintei tale

Pentru cei care sunt in cautarea unei solutii decorative care sa se integreze perfect in aproape orice tip de decor cea mai buna alegere poate fi reprezentata de candelabru. Ales cu atentie, acesta nu doar ca iti va lumina incaperea, ci ii va oferi si un plus de eleganta si personalitate.

De sute de ani candelabrele, sub o forma sau alta, au fost folosite pentru iluminarea incaperilor si pentru importantul rol estetic pe care il joaca. Putem spune ca ele imbina perfect esteticul si practicul, insa pentru ca rezultatul final sa fie cel asteptat trebuie sa tinem cont de cateva aspecte.

Cel mai important lucru pe care tu trebuie sa il faci inainte de a cumpara un candelabru este sa te gandesti bine la marimea pe care acesta trebuie sa o aiba. De obicei candelabrele au nevoie de un spatiu suficient de mare pentru a fi puse in valoare, ele fiind ideale in camerele inalte. Insa in oferta magazinelor gasim modele diverse nu doar ca stil, ci si ca dimensiuni, deci avem o libertate de miscare destul de mare.

Cum iti dai seama care este diametrul pe care trebuie sa il aiba candelabrul? E un calcul destul de simplu, care te va ajuta sa te orientezi. Trebuie sa stii lungime si latimea camerei in centimetri, pe care le vei aduna dupa care suma rezultata o vei imparti la 10. Exemplu: (600 + 400) : 10 = 100 cm diametrul candelabrului.

Inaltimea candelabrului trebuie si ea aleasa cu atentie. Aici trebuie sa stim care este inaltimea incaperii, iar asta pentru ca la fiecare 30 cm inaltime a camerei vom adauga 8 cm inaltimii candelabrului.

Pe lista cu aspecte pe care trebuie sa le luam in considerare includem si numarul corpurilor de iluminat. Pentru o locuinta obisnuita modelele cu 3-6 surse de iluminat sunt arhisuficiente (3 atunci cand incaperea este mai mica si 6 cand vorbim de o sufragerie – ce-i mai mult strica, fiind potrivit doar pentru salile oficiale sau de restaurant).

Nu trebuie sa uitam nici de design. Aici de obicei se opteaza pentru un candelabru care sa completeze stilul in care este amenajata incaperea. Daca vorbim de o locuinta noua si amenajata intr-un stil modern, atunci este normal ca si candelabrul sa adopte o tendinta contemporana.

E bine totusi ca din cand in cand sa mai incalcam unele „reguli”, iar cele de design interior sunt cel mai des incalcate. In cazul candelabrului putem trece cu vederea peste faptul ca acesta trebuie sa adopte un stil asemanator cu cel al incaperii. Avem posibilitatea astfel de a obtine un contrast inspirat si surprinzator, care sa adauge un plus de personalitate.

 

 

Related posts

Ecologic, rustic, contemporan

Adina Meyers

Trucuri pentru amenajarea unui dormitor ceva mai mic

Adina Meyers

Trucuri pentru băile mici

Adina Meyers