Aveti o bucatarie mica, in care simtiti ca va “strang” peretii? Iata 12 idei prin care sa maximizati spatiul disponibil:

1. Incepeti prin a face curatenie generala. Aruncati orice produs alimentar expirat, orice ustensile de care nu mai aveti nevoie sau nu le-ati folosit niciodata.

2. Daca aveti electrocasnice pe care le-ati pornit de foarte putine ori de cand le-ati cumparat sau primit, nu le mai lasati sa stranga praful si scapati de ele (fie le dati cadou, fie le donati). Mutati-le pe cele pe care nu le folositi zilnic – fie pe rafturile de sus, fie in alta incapere, cum ar fi camara.

3. In loc de cutie speciala pentru depozitat paine, care ocupa foarte mult spatiu, cumparati un cos pe care il veti putea folosi pentru mai multe produse, de la paine la fructe, condimente etc.

4. Pentru a depozita ustensilele voluminoase, le puteti aseza intr-un bol larg, metalic, pe care sa-l asezati langa chiuveta, sau in borcane.

5. Suporturile de cutite ocupa si ele foarte mult spatiu. Pot fi inlocuite cu un cuier special pentru cutite, pe care sa-l instalati pe perete.

6. Instalati chiuveta simpla, nu dubla. O puteti instala intr-un colt – acestea sunt de obicei spatii care raman nefolosite.

7. Puteti pune alaturi, pe perete, o baterie cu dus flexibil, pentru a avea mai mult spatiu de spalat vasele.

8. Folositi tot spatiul existent pe verticala, instaland dulapuri inalte pana in tavan.

9. Cumparati un frigider mai mic, care sa ocupe cat mai putin spatiu din incapere. Puteti gasi in magazinele de profil numeroase modele de frigidere cu o singura usa.

10. Cumparati o masa extensibila, pe care s-o strangeti atunci cand nu este nevoie de ea. Luati scaune mici de inaltime, pe care sa le depozitati usor sub ea.

11. Daca aveti un sertar mai adanc, puteti instala un extra sertar in el, glisant, unde sa asezati tacamuri sau servetele.

12. Daca aveti un spatiu liber pe perete, il puteti folosi pentru a instala pe el o bara cu carlige sau magneti, pe care sa puneti tigai, oale, prosoape sau sa atarnati pahare, precum in baruri.

 

Related posts

Luminează-ți interiorul locuinței cu un design ca în Las Vegas!

Adina Meyers

Decor contradictoriu

Adina Meyers

Biblioteca poate fi vedeta locuintei tale

Adina Meyers