Cum gătitul a ajuns la rang de artă, trebuie să știi că secretul pentru prepararea celor mai delicioase feluri de mâncare nu constă doar în ingredientele utilizate, ci și în felul în care bucătăria ta este echipată cu ustensile necesare pentru gătit.

Suntem convinși că în bucătăria ta deja există câteva ustensile și electrocasnice menite să-ți ușureze munca, însă pentru a obține cu adevărat rezultatele de masterchef la care sperai, s-ar putea să duci lipsă fix de ustensilele esențiale. Acesta este și motivul pentru care ți-am pregătit o listă cu 10 ustensile indispensabile în bucătărie. Iată care sunt acestea!

1.  Tocătoare de bucătărie

În orice bucătărie este nevoie de cel puțin un tocător din lemn și un tocător de plastic. Tocătorul din lemn este esențial pentru tocarea diverselor fructe și legume, cât și pentru felierea unor alimente de dimensiuni mai mari. Cel din plastic e util pentru tăierea cărnii sau a peștelui. Așadar, tocătoarele sunt, fără îndoială, ustensile necesare în orice bucătărie!

2.  Set de cuțite

Când vine vorba de gătit, cuțitele joacă un rol esențial. Cu atât mai mult cu cât cuțitele potrivite pot reduce substanțial timpul petrecut în bucătărie! Fie că ai de-a face cu fructe, legume, carne sau verdețuri, cuțitul este un instrument important. Marii chefi susțin că în bucătărie trebuie să avem cel puțin două cuțite de bună calitate, unul pentru care, iar unul de dimensiuni mai mici pentru legume și verdețuri.

3.  Răzătoare

Dacă nu optezi pentru o răzătoare modernă multifuncțională, atunci cu siguranță vei avea nevoie de două răzători în bucătărie. Pe răzătoarea mare, cea cu 4 fețe, poți răzui o mulțime de alimente, fructe și legume. Răzătoarea mică este ideală atunci când vrei să răzuiești ceva deasupra preparatelor (parmezan, lămâie, ciocolată, etc.). Îți recomandăm ca din kitul tău de ustensile de bucătărie să nu lipsească aceste două răzători.

4.  Tigaie antiaderentă

Tigaia antiaderentă nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. Este extrem de versatilă, putând satisface atât poftele de micul dejun, prin prepararea unei delicioase omlete, cât și cele de la mesele de prânz și cină, prin gătirea unor delicioase porții de carne cu legume. Să ai în bucătărie o tigaie rezistentă e o necesitate!

5.  Oală antiaderentă

O astfel de oală se poate transforma într-o binecuvântare în bucătărie. O poți utiliza atât pentru pregătirea pastelor, cât și pentru prepararea orezului sau a diferitelor tipuri de tocănițe și nu numai. Cum altfel să-ți gătești ciorba sau supa preferată?

6.  Lingură din lemn

Lingura din lemn este foarte practică în orice bucătărie datorită proprietăților sale termice. Spre deosebire de alte materiale, ustensilele din lemn își păstrează temperatura constantă pentru mult timp, fără a exista riscul supraîncălzirii atunci când amesteci într-o tigaie sau oală, de exemplu.

7.  Clește de bucătărie

Fie metalic, fie cu terminații din silicon, un clește de bucătărie este una dintre cele mai necesare ustensile într-o bucătărie. Cleștele poate ajuta la întoarcerea alimentelor fierbinți din tigaie, la amestecarea salatelor, la scoaterea pastelor din apa fierbinte și multe alte operațiuni.

8.  Spatulă de silicon

Dacă obișnuiești să prepari deserturi, atunci trebuie să înțelegi necesitatea unei spatule de silicon în bucătăria ta! În afară de faptul că ajută foarte mult la amestecarea diferitelor compoziții și la curățarea completă a vaselor, aceasta poate fi folosită și pentru nivelarea cremelor.

9.  Tel

Nici nu mai este nevoie să menționăm că niciun kit de bucătărie nu ar fi complet fără un tel! Ai grijă, însă, să alegi un tel cu un mâner nu foarte gros și cu sârmele suficient de rezistente. Optează pentru un tel clasic, nu vei da greș niciodată!

10. Tăvi de copt

Chiar dacă orice cuptor vine la pachet cu tăvi de copt, ideal ar fi să mai ai câteva la dispoziție. Alege o tavă medie pentru torturi și prăjituri, una mare pentru fripturi, deserturi mai mari sau alte preparate și una mică, în cazul în care vrei să gătești în cantități mai mici.

 

Poate ar mai fi câteva ustensile de adăugat la toate acestea, însă cu siguranță am încercat să le menționăm pe cele mai importante 10 dintre ele. Aruncă și tu o privire peste ustensilele necesare într-o bucătărie și asigură-te că le ai pe toate la dispoziție înainte de a-ți pune șorțul de bucătar!

Related posts

Ai dureri de cap? Cauza poate fi poziția greșită la birou și scaunul folosit

Adina Meyers

Idei de amenajare a livingului

Adina Meyers

Solutii pentru camera celui mic

Adina Meyers