LifeStyle

Cum se curăță corect pernele

De vreme ce îți sprijini capul pe pernă în fiecare seară, vrei ca aceasta să fie curata.

Primul pas: verificarea conținutului și eticheta de îngrijire pentru a afla ce este înăuntru. Odată ce ai dat seama de asta, folosește următoarele sfaturi pentru a-ți revigora perna. Dar si pentru a-i oferi o durabilitate indelungata.

Umplere cu fibre

Vești bune: puteți arunca aceste perne în mașina de spălat. Vă recomandăm să spălați două câteodată, pentru a menține mașina de spălat echilibrată. Și să folosiți o mașină de încărcare frontală sau de sus fără un agitator.

Dacă un singur încărcător în stil agitator este singura opțiune, așezați pernele în cadă pe verticală. Astfel este mai puțin probabil ca acestea să fie înfășurate și deteriorate de agitator.

Dacă perna are o etichetă de îngrijire, citiți-o și urmați instrucțiunile. Dacă nu, sau dacă ați decupat eticheta, folosiți apă caldă și optați pentru ciclul blând. Apoi adăugați un ciclu suplimentar de clătire cu apă rece și rotire.

Ce se întâmplă în cazul pernelor umplute cu pene

Acesta este un alt material de umplere compatibil cu mașina. Asigurați-vă că nu există fante sau rupturi în capacul pernei. Pentru echilibru, încărcați două perne odată și folosiți doar o cantitate mică de detergent. Vă recomandăm detergent lichid. Puneți mașina pe ciclul delicat și dați pernelor o a doua clătire.

Pentru uscare, așezați-le în mașină cu mai multe mingi de tenis curate, care vor ajuta la proces. De asemenea, este o idee bună să le scoateți periodic și să le batei manual. Folosind degetele pentru a rupe orice aglomerare. Pernele vor dura mai mult timp pentru a se usca decât o încărcătură normală de haine. Dacă au un miros de mucegai, puneți-le la soare timp de câteva ore.

Pernele umplute din spumă

Din păcate, nu puteți pune aceste perne în mașina de spălat. Dar dacă există o husă detașabilă, o puteți spăla conform instrucțiunilor de îngrijire de pe etichetă. Pentru a îndepărta praful de pe o pernă de spumă, aspirați ambele părți cu instrumentul de tapițerie. Dacă este posibil, formați nivelul de aspirație pentru a face lucrarea puțin mai ușoară.

O altă opțiune: Aruncați perna în uscător în ciclul fără căldură sau numai aer timp de 20 de minute. Curățați toate zonele murdare cu o cârpă înmuiată într-o soluție ușoară de săpun. Clătiți cu o cârpă umedă. Lăsați perna să se usuce complet la aer înainte de a o pune din nou pe pat. Unele perne din spumă includ instrucțiuni pentru spălarea mâinilor. Dacă alegeți să le urmați, fiți foarte blând. Spuma umedă este grea și se rupe ușor.

Când se înlocuiesc pernele

Indiferent cât de sârguincios ai fi în ceea ce privește curățarea pernelor, va trebui să cumperi unele noi în cele din urmă.

Dar de unde știi când este timpul să arunci?

Dacă pliați perna în jumătate și nu revine în forma inițială, planificați o călătorie la cumpărături. Pentru a ajuta pernele să rămână mai curate mai mult timp, folosiți căptușeli sub fețe de pernă și spălați-le lunar.

Related posts

Noaptea Alba a Masinilor de Colectie

Adina Meyers

Expo Casa Mea târg internaţional dedicat casei visurilor tale

Adina Meyers

Problema care a apărut odată cu purtarea măștii de protecție?

Adina Meyers