Amenajari apartamente Amenajari Interioare

10 sfaturi utile pentru a avea o locuinta confortabila si primitoare in timpul sezonului rece

Sezonul rece bate la usa, iar noi trebuie sa ne pregatim casa exact asa cum se cuvine pentru a ne putea bucura de caldura si confort. Sunt cateva sfaturi pe care e bine sa le iei in considerare atunci cand vine vorba de acest aspect, iar despre ele vom discuta mai multe in randurile urmatoare. O sa vezi ca nu este deloc greu sa ai o casa de care sa te poti bucura la maxim si care sa iti ofere tot confortul de care tu ai nevoie.

Modul in care ne pregatim de sezonul rece depinde de fiecare ca in parte, iar primul pas pe care tu trebuie sa il faci este sa te gandesti la sistemul de incalzire. De exemplu, in cazul in care ai o teracota, atunci chiar de pe la inceputul sau mijlocul toamnei e bine sa te gandesti la desfundarea cosurilor si a burlanelor. De asemenea, nu ezita ca sa cumperi din timp lemnele, pentru a avea parte de un pret mai bun. In cazul in care ai un semineu aceleasi proceduri sunt valabile si aici, doar ca pe lista se mai adauga verificarea caramizilor, precum si sa nu existe sparturi in interior, pentru a nu exista riscuri de incendiu. Fiecare sistem de incalzire are nevoie de o mententanta specifica, asadar documenteaza si vezi de ce e nevoie in cazul tau.

Urmatorul pas pe care tu trebuie sa il faci este sa verifici usile si ferestrele pentru a nu exista zone prin care sa se piarda caldura si sa intre aerul rece de afara. E bine sa ai in vedere o izolatie corespunzatoare a locuintei tale, precum si existenta geamurilor de termopan, daca se poate. Poti chiar sa apelezi la acele „perne” sau suluri pentru pus in geam si la usi astfel incat sa fie impiedicat aerul rece sa patrunda in locuinta noastra.

Schimbarea lenjeriei de pat trebuie sa se afle de asemenea pe lista cu obiective de realizat inainte de a-si intra iarna in drepturi. De ce? Au fost realizate studii in urma carora a rezultatul faptul ca lenjeriile noi de pat sunt capabile sa ne ridice moralul, precum si sa ne faca sa ne simtim foarte confortabili atunci cand stam in pat. Daca optam si pentru o lenjerie creata special pentru sezonul rece atunci cu siguranta vom fi castigati. Aici noi recomandam sa apelezi la mai multe straturi, si anume ca pe langa asternuturile noi sa fie prezente si pilotele groase alaturi de pleduri din lana.

Folosirea lumanarilor reprezinta si ea o solutie excelenta pentru a spori confortul nostru si starea de bine in timpul sezonului rece. Cu ajutorul lor putem crea o atmosfera extrem de placuta, care sa ne ajute sa trecem mult mai usor peste temperaturile negative de afara. Pentru a beneficia la maxim de pe urma lor noi iti recomandam sa cumperi niste lumanari parfumate, in functie de care sunt preferintele tale (cele mai cumparate in momentul de fata sunt cele cu aroma de vanilie sau scortisoara).

Related posts

Câteva lucruri pe care trebuie să le eviți atunci când amenajezi o încăpere

Adina Meyers

Alegerea designerilor: ce culori vor fi la moda anul acesta

Adina Meyers

Black Friday la mobilierul ELVILA cu reduceri de pana la 70%

Adina Meyers