Amenajari Interioare

10 întrebări despre dressing pe care trebuie să le pui înainte de a-l comanda

Dressingul este unul dintre cele mai importante locuri din casă. Este spațiul care oferă în fiecare zi inspirație pentru outfit și este un excelent instrument pentru o organizare foarte bună. Dacă în cazul altor încăperi și piese de mobilier se poate opta pentru variante gata construite, în cazul dressingului cea mai bună opțiune este să se construiască printr-o firmă care face mobilă la comandă.

 

În felul acesta, se poate profita de absolut tot spațiul disponibil și se poate obține o organizare personalizată, în funcție de nevoile fiecăruia.

Proiectarea dressingului poate să fie o reală provocare însă. Tocmai de aceea, înainte de un astfel de pas este bine sa se pună următoarele întrebări:

1. Care sunt variantele pentru care se poate opta?

Există mai multe opțiuni: Se poate construi un dressing integrat în mobila de dormitor, se poate organiza o camerăspecială pentru acesta, se poate face un dressing pe hol sau chiar se poate construi la mansardă ori pe balcon. Este bine săse caute acea soluție care poate să ofere un spațiu cât mai încăpător pentru haine, fără a știrbi din spațiul de mișcare al utilizatorilor.

2. Cum se alege spațiul pentru dressing?

Dacă se construiește un dressing de la zero, odată cu locuința, este bine ca acesta să fie organizat într-o încăpere separată, lipită de baie și de dormitor. O astfel de încăpere poate oferi o flexibilitate foarte mare, atât în ceea ce privește amenajarea, cât și în ceea ce privește organizarea hainelor. Un astfel de dressing poate să fie organizat doar cu rafturi și sertare, în care toate hainele și accesoriile să fie la vedere.

3. Cum trebuie să fie compartimentat dressingul?

Conform celor de la Mam Bricolaj, compartimentarea trebuie să se facă în funcție de numărul de persoane care foloseșteacest spațiu și în funcție de obiceiurile vestimentare ale acestor persoane.

Spre exemplu, persoanele elegante care folosesc deseori costume și haine ce trebuie să fie mereu fără cute, vor avea nevoie de un dressing înalt, în care să se poată pune multe umerașe.

Persoanele care duc o viață sportivă și se îmbracă adeseori în haine sport, vor avea nevoie de mai multe rafturi.

Compartimentarea trebuie să țină cont și de accesorii. Astfel, în partea inferioară este bine să fie cat mai multe sertare pentru lenjerie intimă, curele, etc.

Evident, spațiul pentru încălțăminte nu trebuie să lipsească nici el. Cea mai bună organizare a pantofilor este în cutii și este de preferat să fie cutii transparente, în așa fel încât să se poată găsi rapid încălțările dorite.

4. Cum trebuie să fie iluminat dressingul?

Dacă este un dressing amenajat în dormitor, sub forma unui dulap, nu are nevoie de o iluminare specială. Dacă este un dressing mare, amenajat într-o încăpere specială, iluminarea se poate face cu spoturi luminoase și cu lămpi de podea. Acestea oferă atât o estetică foarte plăcută, cât și eficientă. Pentru o organizare foarte bună se poate opta pentru lumini colorate pentru fiecare secțiune a dulapului.

5. Care sunt accesoriile de mobilier pentru construcția dressingului?

Este foarte important ca dressingul sa fie dotat cu accesoriile potrivite. Tocmai de aceea, micile accesorii pentru dressingtrebuie sa fie de foarte bună calitate. Printre acestea se numără bara pe care vor fi agățate umerașele, sistemul de închidere al ușilor glisante, sistemele de glisare ale sertarelor sau micile elemente metalice care îmbina placajele dulapului. De regulă, sistemele de glisare cedează prima dată, așadar, chiar dacă se optează pentru un dressing din PAL, accesoriile trebuie să aibă cea mai înaltă calitate.

6. Care sunt accesoriile cele mai importante pentru organizarea dressingului?

Exista o serie de accesorii care pot face diferența dintre un dressing organizat și unul mai puțin organizat. Umerasele de foarte bună calitate (atât pentru îmbrăcăminte, cât și pentru accesorii), cutiile cu o latură transparentă pentru pantofi, cuierele de dressing pentru pălării, căciuli și sepci și rafturile bine amplasate pot ajuta la o organizare excelentă.

7. Care sunt cele mai bune materiale din care poate sa fie construit un dressing?

Sunt multe materiale din care se poate realiza un dressing. Adesea se folosesc lemnul masiv, rigipsul, PAL-ul melaminatși MDF-ul, sticla și chiar PVC-ul. Înainte de alegerea materialelor trebuie să fie făcut un calcul în ceea ce priveștegreutatea ce va fi pe rafturi. Deși lemnul masiv este o variantă foarte rezistentă, raportul calitate/preț este de multe ori mult mai bun în cazul MDF-ului și al PAL-ului.

8. Cât de importante sunt ușile și cum se aleg?

Ușile dressingului sunt foarte importante și cea mai bună decizie ce poate fi luată este aceea de a le pune pe un sistem de glisare. Este adevărat că există și variante de uși cu deschidere în paralel sau cu pliere, însă ușile glisante sunt cele mai eficiente. Un dulap cu usi glisante poate ajuta la economia de spațiu în dormitoarele sau încăperile mici și de asemenea, poate asigura confort în utilizare și chiar confort fonic, dat fiind faptul că glisarea este extrem de silențioasă.

Este foarte important să se aleagă un sistem usi glisante de cea mai bună calitate, motiv pentru care trebuie să se țină cont de:

Materialul și greutatea ușilor. În funcție de acestea se poate alege un sistem care să poată susține o utilizare îndelungată;

Estetica ușii. Este extrem de importantă, deoarece este cea care oferă primul impact vizual asupra dressingului;

 

Tipul ușilor culisante. Pot fi uși culisante cu rulare inferioară sau cu rulare superioară;

Modul de glisare. Poate sa fie glisare în perete (ceva mai costisitoare) sau glisare pe langa perete;

Sistemul de glisare este esențial, așadar, pentru o eficiență și un confort pe termen lung.

9. Ce culoare trebuie să aibă dressingul?

Este bine să se opteze pentru un dressing în culori luminoase, mai ales dacă este construit într-o încăpere mică. Culorile luminoase dau senzația de spațiu. Se poate opta și pentru uși din sticlă și oglinzi, care au aceleași efecte.

10. Care sunt micile secrete pentru o organizare mai bună?

Indiferent de cât de mare este dressingul, sunt șanse ca acesta să devină dezorganizat dacă nu ținem cont de câteva lucruri.

În primul rând, trebuie să existe întotdeauna un loc în care să se regăsească hainele care nu sunt folosite. Pentru o organizare mai bună, trebuie să se țină cont de activitatea căreia îi sunt destinate hainele, de culoarea acestora și chiar de material.

Construcția unui dressing de calitate trebuie, așadar, să implice și o organizare foarte bună ulterior, iar acest lucru cade strict în responsabilitatea utilizatorului.

Related posts

Sunt profilele decorative o opțiune pentru interiorul casei tale?

Adina Meyers

Sapte lucruri uimitoare despre izolatia cu celuloza a podului si a mansardei

Adina Meyers

Advertorial: Importanța corpurilor de iluminat dintr-o cameră

Adina Meyers