Trendul caselor inteligente se propagă tot mai rapid mulțumită soluțiilor de ultimă oră care integrează energia regenerabilă în casele românilor. Acest context este favorizat și de inițierea programului Casa Verde, prin intermediul căruia românii care doresc să beneficieze de energia regenerabilă pentru a-și încălzi locuințele și a reduce costurile de consum sunt subvenționați în vederea achiziționării de pompe de căldură ori panouri solare și fotovoltaice.

Pompele de căldură sunt preferate în Uniunea Europeană pentru producția de energie din surse regenerabile

Într-un studiu de piață in-house realizat de portalul Undeunde.ro se estimează că piața pompelor de căldură va putea susține economia în următorul deceniu. Datele se bazează pe vânzările pompelor de căldură în intervalul 2017 – 2019, cel în care programul Casa Verde a cunoscut un real succes. Mai mult, România ocupă un loc fruntaș în rândul țărilor din Uniunea Europeană în care sunt comercializate pompele de căldură, cu cea mai profitabilă și cea mai rapidă creștere a pieței regionale din UE și cele mai atractive oportunități pentru producătorii de pompe de căldură, panouri solare sau fotovoltaice.

Producătorii și distribuitorii de pompe de căldură, printre care și Clima Center ( Modele și prețuri aici: https://climacenter.ro/pompe-de-caldura/), anticipează o creștere robustă pentru piața pompelor de căldură, cu un indice de peste 15,0% în perioada 2017 – 2027.

Piața din România se confruntă cu vânzări accelerate ale pompelor de căldură predominant determinate de politicile guvernamentale, îndeosebi în județele și orașele din centrul și Sud-Estul țării, acolo unde românii au integrat energia regenerabilă în casele și rutina lor zilnică. Aportul financiar este susținut, însă, de numeroase avantaje pe care pompele de căldură le oferă beneficiarilor care aspiră să facă dintr-un simplu spațiu locativ o “casă inteligentă”.

Românii se numără printre cei mai receptivi la avantajele unei pompe de căldură

Conștientizarea cu privire la beneficiile pompelor de căldură în rândul europenilor a constituit o provocare pe termen lung pentru producătorii și distribuitorii români. Perspectivele pieței viitoare indică, totuși, o creștere rapidă a gradului de conștientizare de la trecutul recent care a determinat deja creșterea vânzărilor de pompe de căldură. O altă provocare impresionantă pentru creșterea pieței este creșterea costurilor inițiale. Programele guvernamentale favorabile pentru români, împreună cu creșterea accesibilității, vor genera o creștere a pieței în viitorul apropiat.

Administrația Fondului de Mediu a implementat recent mai multe inițiative în ceea ce privește proiectele privind energia din surse regenerabile, ceea ce a condus la o serie de beneficii fiscale și subvenții. Creșterea cererii este un alt factor care modelează viitorul pieței pompelor de căldură din România. De asemenea, diferite ONG-uri depun eforturi pentru a populariza utilizarea pompelor de căldură în diferite zone ale României, pentru a determina un consum redus de energie. În timp ce piața românească este operată de către jucători cheie cum ar fi Clima Center, câțiva jucători globali intenționează să lanseze fabrici în țară pentru a valorifica oportunitățile atractive.

Casa inteligentă: Funcțională și estetică grație energiei regenerabile

Mai mult decât un trend, casa verde a devenit o necesitate pentru europeni. Dincolo de tehnologia care facilitează rutina casnică, este vorba de eficientizarea costurilor de consum. Acest proces este posibil cu ajutorul panourilor solare și fotovoltaice sau cu sprijinul pompelor de căldură.

În sprijinul acestei informații vin datele oferite de firmele înscrise în portalul Undeunde la secțiunea “Energie Regenerabilă”, care și-au dublat numărul de cereri din partea clienților ca urmare a eficienței pe care aceste soluții o dovedesc.

Eficiența acestor soluții de energie alternativă regenerabilă se poate sesiza încă din primele zile de la instalare, printr-o încălzire rapidă, ieftină și completă a spațiilor locative. Deși unele sunt vizate de criteriul sezonier (panouri solare / fotovoltaice), acestea reușesc să reducă în mod considerabil costurile de consum în lunile calde, atunci când energia poate fi produsă cu ajutorul resurselor regenerabile (lumina solară, căldura din aer etc).

Majoritatea companiilor înscrise în portalul Undeunde încep să exceleze în domeniul energiei regenerabile printr-o expansiune a serviciilor. Prin aceasta, firmele doresc să vină în atenția românilor cu soluții High-Tech de energie regenerabilă, pentru o eficientizare a costurilor și un confort atât termic, dar și financiar. În acest sens, multe au început să furnizeze astfel de servicii și în afara localității, în alte județe și oriunde sunt solicitate, oferind consultanță, service și mentenanță în urma vânzării produselor. Toate acestea survin pe fondul unui trend îmbrățișat atât la nivel național, cât și european, respectiv o tehnologizare a locuințelor care devin, astfel, funcționale, confortabile și estetice.

Related posts

Cum alegi un sistem de ventilație cu recuperare de căldură

Adina Meyers

Acceseaza serviciile de iarna pentru curatat cos fum realizate de specialistii IgienaServ.ro

Adina Meyers

Iluminatul inteligent al exteriorului casei

Adina Meyers