LifeStyle

5 sfaturi care te ajuta sa tii la distanta hotii de casa ta

Fie ca ne place sau nu, riscul de a ne fi pradata casa de hoti exista. Acest risc este unul si mai mare in momentul in care plecam intr-o vacanta si lasam locuinta nesupravegheata mai mult timp. Partea buna este ca avem la indemana cateva solutii care sa ne ajute sa ii tinem la distanta ori, cel putin, sa scada sansele ca hotii sa mai fie tentanti sa ne faca o vizita.

In acest articol vom incerca sa iti oferim 5 sfaturi de care e bine sa tii cont mai ales atunci cand stii ca pleci de acasa pentru o perioada mai lunga de timp. In acest fel o sa ai linistea ca locuinta ta este in siguranta.

  1. Instaleaza o camera de supraveghere IP

Evident, primul sfat pe care ti-l dam este sa instalezi o camera de supraveghere. Aceasta se poate dovedi extrem de folositoare in timpul vacantelor lungi, mai ales daca vorbim de o camera IP, care ne ajuta sa supraveghem casa din orice colt al lumii. O sa stii in acest fel mereu ce se intampla in jurul casei tale si in interiorul sau. Trebuie mentionat ca e de preferat ca aceasta camera de supraveghere sa dispuna de functii inteligente, ca de exemplu notificarea printr-un e-mail sau SMS atunci cand aceasta detecteaza miscare in casa.

Daca nu iti permiti o astfel de investitie, atunci poti opta chiar si pentru o camera de supraveghere de jucarie sau una stricata. Daca aceasta pare reala, atunci hotii cu siguranta vor fi descurajati sa incerce sa iti sparga casa.

  1. Apeleaza la becurile si prizele inteligente

Aceasta tehnologie, care ne face casa sa fie una mai inteligenta, a devenit destul de accesibila in prezent, asadar fiecare din noi isi poate permite o astfel de investitie. Cu ce ne va ajuta? Atunci cand suntem plecati de acasa avem posibilitatea de a aprinde becurile din casa in anumite intervale orare, astfel incat cei care trec prin preajma locuintei sa creada ca este mereu cineva prezent. Prizele inteligente te vor ajuta chiar sa pornesti si sa opresti televizorul sau radioul.

  1. Asigura-te ca locuinta ta nu va permite cu usurinta accesul hotilor

Da, nu prea vei putea tine un hot in afara unei case, insa macar ii poti da mai mult de munca si poate va lasa toata operatiunea balta. Verifica de fiecare data, inainte sa pleci de acasa, daca ai inchis bine ferestrele. O usa rezistenta, cu incuietori pe masura sunt de asemenea de preferat.

  1. Nu lasa curtea neingrijita

Daca ai o casa la curte te sfatuim sa ai grija ca aceasta sa nu para neingrijita. Iti recomandam sa te asiguri ca tufisurile, copacii si gardul viu sunt tunse, iar daca este posibil, lasa si o masina parcata in permanenta in curte.

  1. Nu lasa sa se adune revistele si corespondenta in casuta postala

Iti poti ruga un vecin sa verifice la fiecare 2-3 zile casuta postala si sa nu lase sa se adune corespondenta si revistele la care esti abonat. Nimic nu spune mai bine „nu sunt acasa” precum o face asta.

 

Related posts

DanaArtgallery organizeaza expozitia de fotografii “ipostaze urbane – contraste”

Adina Meyers

ROMUL NUTIU furioso!

Adina Meyers

Cum se îngrijesc coniferele iarna

Adina Meyers