Practic

Veranda – un spatiu cu personalitate al casei tale

Atunci cand vedem o casa, de cele mai multe ori veranda este cea care ne sare prima in ochi, asadar e important sa o amenajam cat mai bine, astfel incat sa fie plina de personalitate si sa faca din casa ta una foarte primitoare. Primavara va bate in curand la usa, iar aceasta perioada este una foarte buna pentru o reamenajare a verandei tale; poti sa o transformi chiar intr-un loc in care tu sa te poti relaxa.

Veranda este o zona foarte practica a casei, chiar daca ea este situata in exteriorul ei. Este un spatiu in aer liber ideal pentru petrecerea timpului liber. Aici putem sa ne relaxam, vara puteam lua micul dejun si ne putem bea cafeaua la aer curat – pe scurt, este o zona numai buna pentru a ne reincarca bateriile dupa o zi obositoare la locul de munca. Partea buna este ca nici nu ai nevoie de o suma foarte mare de bani pentru a amenaja aceasta zona.

Pentru inceput, trebuie sa pregatesti asa cum trebuie veranda, prin repararile care se impun in cazul in care in aceasta zona exista ceva degradari (majoritatea verandelor de la noi sunt din lemn sau in combinatie cu beton pentru podea). Abia dupa aceea poti sa treci la amenajarea propriu zisa.

Obiectele de mobilier de care tu ai nevoie trebuie sa fie unele cat mai simple, dar placute ochiului. Ai o oferta foarte variata la dispozitie. Sunt chiar magazine speciale care iti ofera astfel de elemente de decor care sa fie nu doar frumoase, ci si cat se poate de practice.

Tine cont de faptul ca zona aceasta este una pe care o vei crea pentru ca tu sa te relaxezi. Acest lucru este destul de greu de facut daca vom opta pentru un simplu scaun sau o canapea incomoda. Nu trebuie nici sa cadem in cealalta extrema, adica sa bagam mana foarte adanc in buzunar, dar un minim de confort trebuie sa asiguram. Cuvantul de ordine pentru veranda trebuie sa fie „improvizatia”. Improvizeaza cat mai mult. Fiind un loc pe care il vei folosi cu preponderenta vara putem sa apelam chiar la niste piese de mobilier din interior.

In cazul in care ai o veranda foarte generoasa din punct de vedere al spatiului pe care ti-l pune la dispozitie, atunci poti amenaja aici un loc numai bun pentru a lua masa in familie sau alaturi de prietenii tai. Cu siguranta musafirii tai vor fi incantati de locatia aleasa. De obicei daca stai la casa in imprejurimi exista verdeata. Insa nu te limita doar la aceasta. Vino in completarea ei cu flori naturale si ghivece decorative. De asemenea, nu ezita sa te folosesti de pernele decorative viu colorate, care vor inveseli atmosfera si vor face ca locuinta ta sa para una mult mai primitoare.

Daca esti genul de persoana careia ii place sa stea ascunsa de privirile curiosilor, ai posibilitatea de a pune aici niste perdele sau draperii. Nu doar ca sunt niste excelente elemente de decor, dar poti sa creezi cu ajutorul lor un spatiu mult mai intim.

Related posts

Ce trebuie să știți despre piscinele gonflabile?

Adina Meyers

Livingul, incaperea familiei

Adina Meyers

Oficial! Noi reguli pentru închiderea balcoanelor de la parter

Adina Meyers