LifeStyle

Unele plante te pot ajuta sa tii la distanta tantarii

Fara sa exageram nici macar putin, tantarii se numara printre insectele care ne pot pune serioase bete-n roata atunci cand vrem sa ne relaxam, iar asta pentru ca intepaturile lor nu sunt deloc placute, manifestandu-se prin durere, mancarime, inrosire a zonei de care am fost muscati si inflamarea sa. Daca ne gandim si la faptul ca aceste mici insecte pot fi purtatoare de numerosi virusi si boli… Pe scurt, e bine sa facem tot ce putem pentru a tine tantarii la distanta de noi.

Din fericire sunt o gramada de metode prin care sa reusim sa tinem la distanta tantarii, iar despre una dintre ele vom discuta mai multe in randurile urmatoare, fiind vorba de folosirea plantelor drept “scut”. La ce ne referim mai exact? Anumite plante / anumiti copaci au capacitatea de a “speria” tantarii, iar noi putem profita la maxim de pe urma acestui lucru, mai ales in ceea ce priveste plantele, fiind foarte usor de integrat in decorul casei.

Daca ar fi sa vorbim despre copaci, atunci nucul cu siguranta se califica printre cei mai buni la a tine la distanta micii “vampiri” care ne sug sangele in perioada verii. Mirosul frunzelor de nuc sunt cele care fac tantarii sa stea la mare distanta de acesti copaci si de zonele apropiate, asadar de ce sa nu profitam si noi la maxim de pe urma lor? Daca stam la casa lucrurile sunt destul de simple, deoarece tot ce trebuie sa facem este sa plantam in curte un nuc care cu trecerea anilor va creste considerabil. Daca stai la bloc, atunci putem sa apelam la cateva frunze de nuc pe care sa le amplasam strategic langa geam (pot fi folosite inclusiv ca elemente de decor).

Daca dorim alternative atunci merita precizat ca Citronella este una dintre cele mai bune metode de a scapa de tantari datorita aromei sale foarte puternice. Aceasta planta este una usor de cultivat inclusiv intr-un ghiveci, asadar nu trebuie sa iti faci foarte multe griji.

Menta poate fi folosita si ea ca bariera intre tantari si locuinta noastra. Fie ca vorbim de planta sau de uleiul esential de menta, putem sa ne folosim din plin de ele pentru a scapa de micile insecte. Aroma este de asemenea una care cu siguranta nu iti va displacea, ci chiar din contra. Uleiul de menta poate fi folosit pentru obtinerea unei solutii pe care sa o punem intr-un spray si sa o pulverizam prin locuinta (gasesti foarte multe retete in online-ul romanesc).

In aceasta categorie a plantelor care ne ajuta sa luptam cu tantarii mai putem include rozmarinul (o planta aromatica extrem de apreciata la noi), cimbrul, busuiocul (mirosul sau puternic sta in calea tantarilor si ofera o mireasma placuta intregii locuinte), galbenelele, muscatele si lavanda. Desigur, lista este una pe care o putem continua pentru inca vreo cateva pagini, insa ne oprim aici. Dupa cum se poate observa avem la dispozitie un numar foarte mare de alternative.

 

Related posts

Mucenici deliciosi

Adina Meyers

Caravana Ceresit te asteapta cu peste 10.000 de premii!

Adina Meyers

Dana Nălbaru rupe tăcerea, vorbind despre suferinţa la 40 de ani

Adina Meyers