Băile mici, aşa cum sunt cele din apartamentele de bloc, reprezintă cel mai adesea o provocare atunci când trebuie amenajate sau reamenajate. Există însă mai multe trucuri care vă pot ajuta să obţineţi senzaţiile de spaţiu mai mare şi de confort. Iată câteva dintre acestea:

Finisaje în culori deschise
Acoperiţi pereţii şi pardoseala din baie cu plăci ceramice în culori neutre, deschise, luminoase, care au efectul de mărire a spaţiului la nivel vizual. Cele mai recomandate sunt nuanţele de alb, crem, bej sau gri, care vor crea un cadru acurat şi o atmosferă calmă, relaxantă. În cazul în care consideraţi că aceste culori sunt prea monotone, puteţi introduce în amenajare plăci decorative, pe care să le folosiţi pe suprafeţe mai mici sau mai mari, în funcţie de preferinţe.  

Obiecte sanitare subdimensionate
Este lesne de înţeles că într-o baie mică nu aveţi loc şi pentru cadă, şi pentru duş sau pentru un lavoar dublu. Asta nu înseamnă încă că trebuie să renunţaţi la confort, ci doar că trebuie să vă orientaţi spre obiecte sanitare de dimensiuni mai mici. De exemplu, alternativa cea mai bună la cada de baie este o cabină de duş de tip walk-in, cu uşi glisante, din sticlă clară, care să lase lumina să treacă prin ele, iar astfel să amplifice senzaţia de spaţiu. De asemenea, un lavoar îngust şi un vas de wc montat pe colţ vor salva mult spaţiu. Un alt truc foarte bun este să folosiţi sanitare suspendate, cu un design minimalist, axat pe linii şi forme rotunjite.

Mobilier de depozitare pe pereţi
Prosoapele, produsele de îngrijire şi celelalte lucruri de care este nevoie într-o baie pot fi depozitate în ordine şi la îndemână pe rafturi şi etajere montate la nivelul pereţilor. De exemplu, puteţi valorifica peretele aferent vasului de wc, care de obicei este lăsat liber, dar şi zonele de colţ.

Oglinzi
O oglindă de mari dimensiuni montată deasupra lavoarului va face ca baia să pară mai mare decât este în realitate. Pentru un efect sporit, puteţi acoperi integral cu oglindă unul dintre pereţii liberi ai băii.

Foto: Pinterest

Related posts

Coloreaza-ti casa!

Adina Meyers

Aragaz electric pe inductie – avantaje si dezavantaje

Adina Meyers

În Braşov: vilă modernă achiziţionată la cheie

Adina Meyers