Home

Cum sa alegi cea mai bună veioză pentru a-ti lumina casa

Veioza sau lampadarul este cea mai buna solutie pentru cei care nu suporta lumina puternica a becurilor normale si vor sa aiba acasa o atmosfera calda si relaxanta. Dar cum se alege veioza perfecta?

Acest lucru depinde de mai multi factori. Veiozele trebuie sa aiba o intrebuintare practica, nu numai una estetica. Ele trebuie sa ne lumineze casa, dar nu foarte puternic, pentru a nu ne orbi noaptea.

O veioza trebuie sa fie o combinatie perfecta intre util si frumos. Ele pot fi alese pe urmatoarele criterii:

-Tipul – In functie de inaltimea si de obiectele din casa, poti alege veioze sau lampadare. Veiozele sunt mai mici decat lampadarele si sunt asezate pe birouri, pe masute sau e alte piese de mobilier.

In schimba, lamparele sunt mai inalte decat veiozele si sunt asezate direct pe podea. Ele lumineaza o suprafata mai mare dintr-o camera, poate chiar intreaga camera.

– Proportiile lampii– Trebuie sa fie in armonie cu locul pentru care ai destinat-o. Nici mult mai mare decat masuta sau noptiera, nici prea mica.

– Functionalitate –Trebuie sa te gandeste de ce ai nevoie mai mare: ambianta sau iluminat. Este recomandat sa incerci sa imbini ambele nevoi.

De exemplu, in zona de citi, poti alege o veioza sau lampadar cu abajurul transparent, translucid, pentru mai multa lumina. Daca ai nevoie de o ambianta intima, o lumina mai putin puternica poti alege o veioza cu abajurul opac, si astfel lumina va fi mai placuta si blanda.

O alta optiune foarte buna este alegerea unei veioze sau lampadare care lumineaza in trepte.

– Verifica-i greutatea – Ridica lampa, pentru a vedea cat de grea este baza. O lampa sau o veioza cu o baza usoara se rastoarna usor, asa ca evita sa o asezi in zonele de trecere sau in cele in care au acces copiii. 

– Transparenta sau opaca? – Daca vei folosi lampa doar pentru a da accente de lumina interiorului, atunci abajurul poate fi realizat dintr-un material opac, care lasa sa treaca putina lumina. In schimb, daca o vei folosi pentru citit, ai grija ca materialele folosite sa nu impiedice lumina sa treaca si sa o lase sa fie distribuita corect. 

-Materiale – Indiferent din ce materiale alegi sa fie veioza sau lampadarul tau, un lucru trebuie sa fie clar: acestea trebuie sa fie de calitate, rezistente si aspectuoase.

Related posts

Noblesse Group desemnat “Residential Interior Design Studio of The Year 2020 – Romania”

Adina Meyers

Festivalul de filme drive-in ajunge pe litoral din acest weekend. Program complet

Adina Meyers

Cum se reface tencuiala casei

Adina Meyers