Fara sa exageram sub o forma sau alta, sufrageria sau living-ul, asa cum i se mai spune, reprezinta “inima casei”, zona comuna pentru toti cei care locuiesc sub acelasi acoperis si in care ne reincarcam bateriile dupa o zi obositoare la locul de munca.

Din moment ce living-ul este o parte atat de importanta a oricarei locuinte, de ce sa nu ii acordam atentia cuvenita atunci cand vine vorba de amenajarea sa? Destul de multe persoane, desi sunt foarte implicate in amenajarea unei locuinte, opteaza de fiecare data pentru un decor “in trend”, fara sa se gandeasca foarte mult daca le place sau nu. Pentru multi conteaza doar ca locuinta lor sa fie una la moda si ignora cel mai important aspect, si anume propria parere.

Astazi vom discuta despre alegerea culorilor pentru living, incercand sa te ajutam sa faci o alegere care sa te multumeasca pe tine in primul rand, nu doar niste simple preferinte ale societatii in care traim. Iti vom oferi si sfaturi prin care sa aduci un strop de culoare in casa ta, precum si pentru ca personalitatea ta sa se reflecte in modul in care ti-ai amenajat spatiul in care locuiesti.

Chiar de la inceput este bine sa stii ca alegerea culorii sau a culorilor potrivite joaca un rol destul de important pentru atmosfera si decorul final al camerei, asadar nu lua decizii rapide, fara sa te interesezi legat de impactul psihologic pe care fiecare culoare in parte il are.

Pentru sufragerie sfatul nostru este sa incerci sa stai departe de culori precum rosu, verde puternic sau albastru intens. Asta pentru ca ele nu sunt tocmai potrivite pentru o incapere in care dorim sa ne relaxam, sa petrecem timpul intr-un mod cat mai placut astfel incat sa ne reincarcam bateriile. In schimb, noi iti recomandam sa alegi niste nuante calde si deschise, ca de exemplu bej, ivory sau gri. O sa vezi ca diferentele sunt unele destul de semnificative.

Zugravirea intregii camere in aceeasi culoare poate rezulta intr-o atmosfera plictisitoare, deci iti recomandam de asemenea sa apelezi si la niste mici artificii, prin care sa elimini monotonia designului locuintei tale.

Primul truc este sa alegi un perete de accent, care poate sa aduca numeroase avantaje in decorul casei. Sa lasi un perete ca accent poate fi cea mai buna idee datorita faptului ca in acest fel vom putea introduce mai multa culoare in incapere, precum si sa cream o zona de interes. In cazul acestui perete de accent nu trebuie neaparat sa te limitezi la o singura culoare, ci poti opta pentru doua, alaturi de texturi si forme indraznete.

Un alt truc util este crearea de contrast cu tavanul. La acest truc e bine sa apelam mai ales atunci cand avem o locuinta nu foarte inalta. Daca vopsim tavanul camerei intr-o alta culoare vom crea un spatiu mai dinamic si putem chiar crea impresia ca locuinta noastra este mult mai inalta decat in realitate.

 

Related posts

Iti calci hainele gresit? Un expert dezvaluie 10 sfaturi utile pentru calcarea rufelor sifonate

Adina Meyers

Concurs special Casa Mea. Participă și poți câștiga un aspirator de ultimă generație marca Rowenta

Adina Meyers

Pereti decorati cu tablouri abstracte supradimensionate

Adina Meyers