Dormitorul reprezinta spatiul in care noi ne putem retrage pentru a ne relaxa, pentru a ne reincarca bateriile si sa ne revenim dupa o zi obositoare la locul de munca. Este bine asadar sa nu neglijam foarte mult amenajarea sa, deoarece de ea depinde intr-o masura destul de mare confortul nostru.

Stim, poate fi destul de dificil sa pornesti de la 0 cu amenajarile, insa rezultatul final va fi cu siguranta unul exceptional, daca stii care sunt recomandarile specialistilor in domeniu. In articolul de astazi nu vom discuta foarte mult despre aceste recomandari, ci ne vom indrepta atentia catre cateva idei de amenajare a dormitorului pe care le vei adora cu siguranta.

E bine de remarcat faptul ca aceste idei vor putea fi puse in practica si dupa ce ai amenajata deja incaperea, iar bugetul nu ar trebui sa reprezinte un impediment, din moment ce vom incerca sa te ajutam doar cu idei care sa poata fi implementate cu un cost redus.

Dormitoarele reprezinta, dupa cum am spus deja, un loc in care sa ne retragem in liniste si solitudine, iar pentru ca nivelul de confort sa fie unul ridicat recomandarea noastra este sa alegem o paleta de culori calme. In acest fel ne vom putea relaxa exact asa cum trebuie si va fi favorizata aparitia somnului. Poti incepe prin a pune accentul pe zonele cele mai de impact, ca de exemplu podeaua si peretii. Aici vor predomina doar culori calde, linistitioare, ca de exemplu nuantele de verde, bej sau albastru mistic.

Pentru a spori si mai mult gradul de relaxare, si implicit confortul, e bine sa apelam si la covorase pufoase sau chiar blanuri pe care sa le punem pe jos. Culorile “tipatoare” trebuie sa fie evitate in cazul dormitorului.

Daca ti se pare dificil sa alegi o culoare sau doua care sa predomine si in care sa iti amenajezi dormitorul, atunci te poate ajuta destul de mult alegerea unei teme. De cele mai multe ori iti va fi mult mai usor prin alegerea unei teme sa gasesti inspiratie, din moment ce ai deja un punct de plecare. Alegerea o vei face doar tu, tinand cont de care sunt preferintele tale. Unele persoane prefera sa amenajeze intr-un stil mediteranean, in timp ce altele opteaza pentru ceva clasic, care sa duca cu gandul la casa bunicilor de la tara.

Daca iti doresti ca incaperea sa fie putin mai “dramatica” din punct de vedere estetic atunci iti poti indrepta atentia catre un tapet cu diferite texturi, fara insa a ignora primul sfat oferit, si anume folosirea unor culori calme.

Desi, dupa cum ii spune si numele, dormitorul este incaperea in care dormim, nu este cazul de fiecare data. Unele persoane se folosesc de dormitor ca de o oaza de relaxare, in care isi pot exprima liber personalitatea. Nu evita asadar sa aduci aici lucrurile tale preferate si sa amenajezi totul intr-un stil care sa iti produca inspiratie, care sa te ajute sa te simti in largul tau.

 

Related posts

Care sunt cele mai bune materiale și țesături pentru lenjerii de pat

Adina Meyers

Living amenajat în stil clasic

Adina Meyers

Cum sa iti creezi propriul colt de rai la tine acasa

Adina Meyers