Home

Prietenii mei, animalele!

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici sâmbătă, 1 iunie, la o nouă întâlnire cu Dodi și Roni, care va avea loc în Sala Multimedia începând cu ora 11:00. Temerarii exploratori vor fi însoțiți de Andreea Cătălina Drăghici, cercetător al muzeului, precum și de câțiva invitați surpriză!

Participarea copiilor la ediția specială dedicată Zilei Internaționale a Copilului este gratuită!

Deși oamenii și animalele împart același habitat, nu știm încă prea multe lucruri despre emoțiile sau nevoile prietenilor noștri necuvântători. În multe privințe, animalele ne sunt foarte asemănătoare, iar pentru a înțelege ce simt ele cu adevărat este important să petrecem timp cu ele și să le îngrijim. În prima parte a întâlnirii, Andreea le va vorbi micuților despre prietenia dintre copii și micile vietăți și le va exemplifica acest lucru povestindu-le despre Bindi și Tippi, două fetițe care iubesc animalele și au petrecut mult timp în compania lor.

De mică, Bindi Irwin, fiica naturalistului Steve Irwin, obișnuia să se joace cu șerpii veninoși și să hrănească aligatorii. Mare pasionată de conservarea faunei sălbatice, ea a crescut împrietenindu-se cu elefanții, crocodilii și girafele grădinii zoologice deținute de familia sa.

Tippi Degré, cunoscută în lumea întreagă pentru faptul că și-a petrecut copilăria printre animalele sălbatice din Namibia, a avut câțiva prieteni mai puțin „obișnuiți”: un elefant, un leopard, precum și câțiva pui de lei, girafe, struți și manguste. Tippi Degré spunea, de altfel, că cel mai bun prieten al său, un elefant în vârstă de 32 de ani, este „fratele ei mai mare”.  

 

Andreea le va dezvălui apoi micuților naturaliști faptul că unul dintre puținele centre pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din Europa se află chiar în România unde funcționează încă din anul 2004. Micuții vor afla că viitorul acestui „orfelinat” depinde și de implicarea lor. Ei vor descoperi care sunt acțiunile necesare îngrijirii  ursuleților orfani, aduși din sălbăticie!

 

În a doua parte a evenimentului vă propunem o serie de jocuri și ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre, la care copiii vor fi pe rând spectatori și protagoniști. Actorii păpușari Ana Crăciun-Lambru, Ana-Maria Cucută, Monalisa Toncu și Victoria Radu au pregătit o mică surpriză tuturor celor care vor fi inspirați de momentele artistice și vor dori să-și facă acasă propriul teatru de umbre!

 

La întâlnire sunt invitați copiii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani. Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail info@antipa.ro, în limita a 80 de locuri.

 

Parteneri: Pipo și Doxi

 

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro, National Geographic Romania, agendacopiilor.wordpress.com.

 

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Antipa: www.facebook.com/muzeulantipa

Related posts

„Produc. Savurez. Mănânc”, eveniment gastronomic. Picnic printre baloți, la Sibiu

Adina Meyers

5 idei de obiecte decorative realizate din suluri de carton

Adina Meyers

10 greșeli pe care le facem când curățăm baia

Adina Meyers