LifeStyle

Wagner Arte Frumoase si Povesti lanseaza Colectia de Portelanuri 2013

1. Heraldica – O colectie de obiecte functionale, dedicata in exclusivitate domnilor, cu un decor inspirat din lumea blazoanelor si a simbolurilor regasite in emblemele familiilor regale. Este o linie de obiecte din portelan cu forma robusta ce se preteaza perfect caracterelor tari si iubitorilor de istorie. Albastrul desenelor si  albul portelanului amintesc de clasicele portelanuri de Delft, prin cromatica dar nu si prin tehnica desenului care este o surpriza si o noutate absoluta in domeniul decorului de portelan. (Noutatea o tinem secreta pina la seara lansarii colectiilor!)

2. Ghirlande din gradina mea – O colectie de obiecte din portelan ale mesei ceaiului si cafelei, cu un aer usor romantic, inspirata din tema Gradinii, tema mereu prezenta in creatiile Anei Wagner. Cromatica imbietoare de nuante de lila, rozuri pudrate si accentele elegante de aur ne invita la visare, la clipe de bucurie in lumea fantastica a gradinilor provensale.

3. Peisaj fantastic in alb si negru – O reeditare a unei colectii de portelanuri ce reproduc lucrarile de grafica in tus semnate de Ana Wagner, cu tema “Peisajului Fantastic”, subiect favorit al artistei. Simplitatea liniei in tus delimiteaza hotarit albul portelanului de negrul desenului, ceea ce inspira eleganta si sobrietate. Aurul inserat cu delicatete in decor aduce pretiozitate, unicitate si innobileaza piesele de portelan. Este o colectie pentru cunoscatori si pentru cei care prefera arta in alb si negru. 

4. Dealuri de aur – O colectie de obiecte ale mesei ceaiului, cafelei si accesorii diverse, decorate cu tema “Peisajului Fantastic”, de aceasta data intr-o cromatica insolita, cu aur, verde-olive si turqoise. O compozitie si cromatica ce au ca sursa de inspiratie reliefurile, culorile si stralucirile coastei mediteraneene din Provence sau Liguria. Maniera extreme de minutioasa in care este realizat decorul determina seria foarte limitata a acestei colectii. O recomandam colectionarilor!

5. Spargatorul de nuci – O colectie de obiecte functionale, pe linie clasica, in care decorul pare a fi rupt din cartile cu povesti de la inceputul secolului XX. Lumea fantastica, de visare dulce, a copilariei, se afla delicat asternuta pe ceainice si cesti pretioase din portelan.

Copilul din noi nu va rezista in fata acestei teme minunate, a renumitei povesti „Spargatorul de nuci”, reinterpretata in stilul caracteristic Casei Wagner!

6. Poveste cu Tarot – Este o colectie de portelanuri cu un decor inspirat din carti de tarot unguresti. Un pachet de carti de tarot original, gasit de Ana la anticariat, realizat la inceputul secolului XX prin tehnica litografiei, a impresionat-o, amintindu-i de anii de studiu al gravurii. Intr-un fel, artista aduce un omagiu acestei tehnici de gravura ce i-a marcat tineretea, prin aceasta frumoasa reinterpretare a unei teme ce apare negresit in cartile de tarot (si in viata): dragostea. Tema e privita cu umor si ironie de artizanii fauritori ai pachetului de carti si, cu atit mai mult, de artista. Va fi o placere sa descoperim fiecare obiect al acestei colectii prin mici surprize compozitionale, cromatica antichizata si aurul care incadreaza pretios scenele idilice.

7. Gradina cu giuvaere – bijuterii de seara si de gala

Povestea „Gradinii cu giuvaere” merge mai departe, pe drumul bijuteriei de lux, al pieselor – unicat semnate de autor, de data aceasta in formula bijuteriei de gala sau de seara. Este o colectie in serie foarte mica, piese de bijuterie extrem de pretioase si spectaculoase prin designul si pictura manuala pe portelan semnate de Ana Wagner. Argintul, aurul si pietrele pretioase ca smaraldul, morganitul sau safirul vor face ca piesele de bijuterie unicat sa inspire eleganta si stralucire feerica, pentru o seara de bal sau cea din Ajunul Craciunului.

Toate colectiile de obiecte si bijuterii stau sub conceptul si design-ul Anei Wagner. Decorul este realizat in tehnica picturii manuale si a tehnicii de imprimerie – decalcomanie, de cele mai multe ori innobilate cu aur si platina, in atelierul de creatie Wagner – Bucuresti, alaturi de pictorii colaboratori ai atelierului.

Fiecare piesa ce poarta marca Wagner Arte sau semnatura Anei Wagner reprezinta o lucrare de arta miniaturala, piesa-unicat lucrata cu extrema minutiozitate si pasiune. Lucrarile Wagner reprezinta arta pura ce poate fi transmisa din generatie in generatie!

Related posts

Desert de weekend: biscuiti cu portocale si ciocolata

Adina Meyers

kika Romania lanseaza colectia Quattro Mobili

Adina Meyers

Jacques Offenbach și Johann Strauss-fiul în spectacolele Operetei bucureștene

Adina Meyers