LifeStyle

Casa Alba recunoaste angajamentul Daikin pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera

Administratia Obama a recunoscut Daikin Industries, Ltd. si alte companii din sectorul privat pentru angajamentul continuu de reducere al emisiilor de hidrofluorocarburi (HFC) si al altor gaze cu efect de sera puternic care contribuie la schimbarile climatice.

Evenimentul de la Casa Alba a fost gazduit de Dr. Ernest Moniz, Secretarul de Stat al SUA pentru Energie, si Gina McCarthy, Administratorul Agentiei de Protectie a Mediului.

Shinya Okada, Senior Executive Officer Daikin Industries Ltd., a declarat "Daikin este dedicat dezvoltarii si producerii unei intregi linii de sisteme HVAC care foloseste tehnologii cu impact benefic asupra mediului. Ne bucuram ca eforturile noastre au fost recunoscute de Administratia Presedintelui Obama si credem ca Daikin este un lider de care este nevoie in sectorul privat pentru protejarea climei globale."

Daikin Industries, Ltd. este cel mai mare producator de aparate de aer conditionat si fluorochimicale, cu sediul in Osaka, Japonia. Compania este dedicata de mult timp producerii sistemelor HVAC care au un potential impact asupra incalzirii globale mai mic decat sistemele conventionale. Goodman Global Group, Inc., subsidiara din SUA a Daikin, a fost recunoscuta de catre Casa Alba in cadrul unui eveniment similar in anul 2014.

In cadrul evenimentului de la Casa Alba, Daikin a facut trei anunturi:

Goodman va incepe productia si vanzarea primului Package Terminal Air Conditioning (PTAC) de inalta eficienta care foloseste refrigerant de noua generatie, HFC-32. Unitatile PTAC sunt sisteme self-contained de incalzire si ventilatie folosite cu precadere in hoteluri, moteluri, spitale, condominii sau blocuri de apartamente. Noile unitati vor fi produse in Statele Unite incepand cu primul trimestru al anului 2016 si vor fi introduse pe piata sub numele Amana ®*. Compania se asteapta sa dezvolte si alte produse PTAC de-a lungul timpului.

Daikin a declarat ca va continua eforturile de a controla strict si de a elimina emisiile secundare ale HFC-23, un material cu potential crescut de incalzire globala creat in timpul producerii HCFC-22. Angajamentul se refera la atat la facilitatile de productie din SUA, cat si la cele de la nivel global. Distrugerea emisiilor secundare ale HFC-23 va elimina o cantitate considerabila de emisii cu potential de incalzire globala, echivalentul a 6.7 milioane de tone cub de CO2 pe an.

Compania a reiterat anuntul facut luna trecuta referitor la faptul ca Daikin ofera producatorilor din intreaga lume acces gratuit la 93 de patente pentru a incuraja alte companii sa dezvolte si sa comercializeze aparate de aer conditionat si pompe de caldura care folosesc HFC-32 ca unic refrigerant. HFC-32 este un refrigerant de noua generatie care adreseaza o gama larga de aspecte de mediu intr-un mod echilibrat, fiind o substanta care nu afecteaza stratul de ozon, este eficienta energetic, putin costisitoare, mai usor de reciclat si cu un potential de incalzire globala de trei ori mai mic decat cel mai utilizat refrigerant in prezent.

*Amana® este marca inregistrata a Maytag Corporation sau a companiilor din grup si este folosita sub licenta. Toate drepturile rezervate.

Despre Daikin

Daikin Industries, Ltd. este cel mai mare producator de aparate de aer conditionat si fluorochimicale, inclusiv refrigeranti. Compania, utilizand tehnologiile sale avansate pentru controlul refrigerantului, invertoare si pompe de caldura, dezvolta solutii de aer conditionat inovative si de inalta calitate  pentru sectorul rezidential, de birouri sau pentru facilitati industriale. Fondata in Osaka, Japonia, in 1924, Daikin si afiliatii sai opereaza in peste 70 de unitati de productie la nivel global si are 59.000 de angajati. Produsele Daikin sunt disponibile in peste 140 de tari.

Despre Goodman

Goodman a fost fondata in 1982 si are sediul in Houston, Texas. Compania este cel mai mare producator de sisteme de incalzire si racire pentru uz rezidential si comercial din SUA. In 2012, Goodman a devenit parte a Daikin Group.

Related posts

Vara aceasta, let`s SNAKE IT!

Adina Meyers

Care sunt diferentele de performante intre cauciucurile ATV noi si cele uzate?

Adina Meyers

GEALAN prezinta produse inovatoare la targul Fensterbau/Frontale 2010 din Nürnberg

Adina Meyers