LifeStyle

Trei plante cu flori frumoase care înfloresc primăvara devreme

Ce bine că există câteva plante care înfloresc primăvara devreme! Haide să vedem care sunt câteva dintre acestea și cum se îngrijesc.

Din seria plantelor cu tuberculi care înfloresc primăvara deveme, vei întâlni: Iris reticulata (Irisul pitic), Iris danfordiae, Crocus (brândușa de munte), sau Cyclamen coum.

Cum îngrijești Cyclamenul

Cyclamenul este originar din sudul Europei și o să îți placă cu siguranță pentru că înflorește din noiembrie până în martie, adică exact în sezonul rece. Cyclamenul la ghiveci are nevoie de o temperatură de până la 15 grade și nu trebuie neapărat să stea în lumina directă a soarelui. Ea are nevoie de puțină umiditate în perioada în care înflorește (pentru că putrezește foarte ușor). Solul în care stă trebuie să fie bine drenat, cu un conținut mare de substanțe nutritive, așa că, mai ales când înflorește, va trebui să îi adaugi un îngrășământ.

Dintre tufele care înfloresc primăvara devreme, vei întâlni: Cornus mas (cornul european), Erica carnea, Jasminum nudiflorum (Iasomia), Viburnum farreri sau Hamamelis.

Cum îngrijești Erica

Erica înflorește pe timpul iernii, iar pământul ei trebuie să fie mereu umed. Îi place soarele direct, iar frunzele ar trebuie să fie pulverizate constant cu apă. După ce perioada de înflorire a trecut, trebuie să tunzi lăstarii și să lași ghiveciul afară pe timpul verii.

Există și arbuști pitici care înfloresc primăvara devreme, precum Petasites fragrans, Adonis amurensis, Magnolia, Liliacul, Forsythia, Chaenomeles speciosa.

Cum îngrijești Forsythia

Forsythia este probabil arbustul cel mai vizibil în perioada de început a primăverii. Cu florile sale galbene, îl vei întâlni nu doar în grădini private, dar și în parcuri și pe străzi. Forsythia este foarte ușor de îngrijit, trebuie udat o dată pe săptămână. Solul său trebuie să fie bine drenat și reavăn. Arbustul preferă locuri însorite sau cele cu semiumbră. După înflorire, trebuie tuns, iar dacă vrei să îl plantezi fă-o în perioada în care este în repaus vegetativ, adică toamna-primăvara.

Related posts

10 sfaturi tomnatice pentru un somn confortabil si odihnitor

Adina Meyers

Echipamente profesionale pentru curățenia casei tale

Adina Meyers

3 soiuri traditionale de meri

Adina Meyers