LifeStyle

Vrei sa faci sport? Iata cum amenajezi o mica sala de sport chiar la tine acasa

Sportul ar trebui sa faca parte din viata noastra. Acesta joaca un rol foarte important in mentinerea sanatatii si evitarea aparitiei mai multor afectiuni atunci cand inaintam in varsta. Cati dintre noi ne permitem insa alocarea mai multor ore pentru a merge la sala? Drumul dus-intors plus antrenamentul si dusul iti vor ocupa cel putin 2 ore dintr-o zi, iar daca ai o viata foarte ocupata iti va fi destul de greu sa faci asta zilnic.

O alternativa buna si ieftina este sportul in aer liber, dar chiar si acasa. Sunt foarte multe exercitii care pot fi facute fara a avea nevoie de un echipament special. Daca iti doresti insa sa avansezi cu antrenamentul si ai suficient de mult spatiu acasa, atunci o solutie si mai buna la care poti apela este amenajarea unei mici sali de sport chiar in locuinta ta. O sa te ajutam noi cu cateva sfaturi de care e bine sa tii cont daca ti-a trecut macar o data prin gand acest lucru.

Un prim pas pe care tu trebuie sa il faci este sa alegi o incapere potrivita pentru amenajarea zonei de antrenament. Din fericire nu iti trebuie un proiect de amenajare foarte complex pentru acest lucru. Practic orice incapere, care iti pune suficient de mult spatiu liber la dispozitie, este buna.

Un beci sau o camera goala in care nu ai multe lucruri pot fi numai bune pentru a amenaja o mica sala de sport. Ideea de baza aici este sa ai suficient de mult spatiu de miscare, iar acest spatiu variaza in functie de aparatele pe care le vei folosi.

Al doilea pas pe care trebuie sa il faci este sa inspectezi cu atentie podeaua. Aceasta joaca un rol foarte important atunci cand vrem sa ne bucuram de o mica sala de sport direct in locuinta noastra. Recomandarea noastra este ca podeaua sa nu aiba denivelari si sa fie rezistenta, mai ales daca vom lucra mult cu greutati. Ultimul lucru pe care tu ti-l doresti este ca aceasta sa cedeze atunci cand te antrenezi cu greutati mari. Poti folosi pe podele si covorasele groase din cauciuc care vor prelua din socuri si greutate, astfel incat sa nu fie resimtite foarte tare de podea.

Un ultim aspect important pe care va trebui sa il iei in considerare este echipamentul. Practic achizitionarea echipamentului este si cea mai costisitoare etapa a amenajarii unei sali de sport in locuinta ta. Daca bugetul tau este mai limitat, poti sa cumperi doar strictul necesar, si anume: o banca de exercitii cu spatar reglabil si niste gantere si haltere cu discuri de diferite greutati.

 

Related posts

Au inceput inscrierile pentru prima editie din Bucuresti a festivalului 48 Hour Film Project

Adina Meyers

Initiativa inedita a Asociatiei de Lupta impotriva Bolii Parkinson: Prima instalatie interactiva din Romania dedicata informarii si cunoasterii unei afectiuni

Adina Meyers

Vladimir Drăghia s-a mutat în casă nouă. Cât costă apartamentul de lux, cu vedere spre lac – FOTO

Adina Meyers