LifeStyle

Vrei sa ai un somn odihnitor? Afla cum te poti bucura de el prin alegerea corecta a saltelei de pat

Somnul are o importanta majora pentru noi, iar asta pentru ca in lipsa lui organismul nostru va incepe sa cedeze putin cate putin. Da, cateva nopti nedormite poate ca nu le vei resimti acum chiar atat de mult si le vei putea recupera pe parcurs, insa daca faci asta in mod repetat cu siguranta consecintele nu se vor lasa asteptate.

Un somn de calitate iti va oferi toata energia de care ai nevoie pentru a avea o zi plina de energie si sa poti duce fara probleme toate sarcinile pana la capat. Pentru a avea insa parte de acest somn de calitate ai nevoie de o saltea buna care sa iti permita acest lucru. Din pacate foarte putini dintre noi stiu cu adevarat cum sa faca o alegere buna in privinta saltelei, principalul criteriu dupa care ne luam fiind pretul.

Ne petrecem o treime din viata in pat, asadar haide sa vedem impreuna cum alegem cea mai buna saltea care sa ne permita sa ne bucuram de cel mai bun somn pe care l-am avut vreodata. O sa vezi ca lucrurile nu sunt chiar atat de complicate.

Primul lucru pe care tu trebuie sa il stii este ca ai de ales dintre mai multe categorii de saltele, principalul criteriu dupa care sunt impartite acestea fiind structura si materialele folosite.

Tinand cont de criteriul mentionat anterior avem de ales dintre: saltele cu arcuri (sunt cele mai raspandite si au cel mai bun raport calitate-pret, iar ultimele tehnologii fac din acestea o alegere destul de buna daca bugetul nostru este unul limitat), saltele din spuma (sunt destul de cautate datorita durabilitatii lor, a confortului oferit, precum si suportul ortopedic), saltele din spuma cu memorie (cunoscute si cu denumirea de memory foam ele sunt in momentul de fata cele mai avansate din punct de vedere tehnologic, nivelul de confort oferit fiind cel mai inalt) si saltele din latex natural (au ca avantaj materialul natural folosit, ceea ce inseamna ca vin cu proprietati hipoalergenice si antimicrobiene).

Dupa ce ne-am hotarat asupra tipului de saltea de care avem nevoie, urmatorul pas este alegerea dimensiunilor pe care aceasta trebuie sa le aiba. Evident, daca deja ai o saltea de pat si vrei doar sa o schimbi pe aceasta, dimensiunile vor fi cele care se vor potrivit cel mai bine somierei si cadrului patului tau. Daca ti-ai renovat intreg apartamentul si vrei sa o iei de la zero cu tot, atunci alege dimensiunile saltelei in functie de cat de confortabil vrei sa te simti si daca mai doarme sau nu cineva cu tine.

Mai sunt si alte elemente la care ne putem uita astfel incat sa avem garantia ca am luat cea mai buna decizie. Aici includem chiar si husa de protectie, din moment ce pe piata au inceput sa fie din ce in ce mai cautate. Aceasta husa ne ajuta sa protejam salteaua, mai ales daca avem un copil mic sau animale de companie. Un alt indicator al calitatii produsului poate fi si garantia oferita de producator, deoarece cu cat un produs e mai bun, cu atat producatorul tinde sa ofere o garantie mai mare.

 

Related posts

Rețetă de turtă dulce

Adina Meyers

Distribuitorul Gerard in Romania

Adina Meyers

15 artisti contemporani reinterpreteaza cultura neolitica la ICR Bucuresti

Adina Meyers