LifeStyle

Tu stiai de aceste intrebuintari practice ale zatului de cafea?

Zatul de cafea este aruncat de majoritatea dintre noi, iar persoanele care nu fac asta sunt de obicei femeile care il pastreaza pentru a-l pune la flori ori pentru a-si masa cu el zonele care sunt afectate de celulita (da, zatul de cafea este un exfoliant foarte bun). Numarul de situatii in care ne putem folosi de zatul de cafea nu se limiteaza insa doar la acestea mentionate deja. Asta pentru ca el are intrebuintari multiple, iar despre cele mai importante vom vorbi mai multe in randurile urmatoare.

Dupa cum spuneam, zatul de cafea este un foarte bun ingrasamant natural, asadar il putem folosi atunci cand vrem sa avem o gradina frumoasa. Fiind bogat in substante nutritive, zatul de cafea ofera si aciditate solului in care este pus, iar plantele care adora acest tip de sol se vor simti foarte bine si se vor dezvolta in mod corespunzator.

Ramanem la partea de gradinarit si precizam ca este util si in combaterea daunatorilor, mai ales daca vorbim de melci. Acestia pur si simplu nu il suporta si il evita. Pisicile pot fi si ele tinute la distanta de anumite zone in care nu ne dorim sa isi faca nevoile sau sa se tolaneasca. Mirosul le vor tine la distanta.

Zatul de cafea ne poate ajuta sa scapam chiar si de mirosul neplacut din frigider. Tot ce trebuie sa facem este sa umplem 2-3 recipiente cu zat dupa care sa le lasam in frigider o zi intreaga. El mai poate fi folosit chiar si la curatarea mobilierului. Daca turnam peste zat apa calduta obtinem o solutie in care inmuiem carpa pe care o vom folosi pentru a sterge mobila. Vom observa cum dupa cateva frecari suprafetele acesteia incep din nou sa straluceasca. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste gresia si faianta.

Femeile stiu ca acest ingredient minune poate fi folosit si pentru a se face mai frumoase. Am precizat deja ca zatul de cafea este folosit in masajele anticelulitice, insa stiai ca acesta este capabil chiar si sa hidrateze parul degradat? El trebuie aplicat pe parul umed, dupa care lasat pentru cateva minute sa actioneze (cel mult un sfert de ora). Dupa aceea tot ce ne mai ramane de facut este sa ne spalam parul cu sampon, iar rezultatul final te va uimi cu siguranta: vei avea un par stralucitor si hidratat.

Tot la capitolul „frumusete” mentionam ca putem folosi zatul de cafea pentru a combate ridurile si micile imperfectiuni ale tenului. Tot ce trebuie sa facem este sa il combinam cu un albus de ou si o lingura de zahar brun, dupa care amestecam pana ce obtinem o pasta omogena pe care o vom aplica ulterior pe fata. Masca va fi lasata sa actioneze timp de 10 minute. Daca ne dorim sa scapam de acnee atunci din compozitie va face parte mierea in locul oului.

 

Related posts

Noctooorne revolutioneaza piata romaneasca si aduce somnul la rang de cult

Adina Meyers

Personalizeaza ambientul gradinii tale cu un semineu exterior profesional

Adina Meyers

Intampina iarna cu uneltele pentru zapada Fiskars

Adina Meyers