Amenajari Interioare Decor

Vine Crăciunul! Adu magia Crăciunului în casa ta!

Crăciunul este cea mai frumoasă și plină de magie perioadă a anului. E timpul când întreaga familie se reunește pentru a crea momente ce vor constitui amintiri pe viață. Cine nu își amintește de zilele de sărbătoare în familie din vremea copilăriei? 

Iată cum poți aduce atmosfera magică a Crăciunului în locuința ta, urmărind dar câțiva pași simpli:

Simte Crăciunul încă de la intrare

Un obiect de decor must have al ultimilor ani a fost și rămâne coronița de pe ușa de la intrarea în locuință. Verde cu globuri colorate, fundițe sau conuri de brad, coronița vestește vizitatorii că ești pregătită de sărbătoare. Aceasta oferă un aspect deosebit și creează sentimentul de căldură, invitând colindătorii să îți calce pragul casei.

Bradul – elementul central al sărbătorii

Oricine este de acord că bradul reprezintă piesa centrală a sărbătorilor de iarnă. Tu ți-ai putea închipui un Crăciun fără brad? De aceea, este foarte important ce fel de pom alegi. Fie că optezi pentru un brad natural, în ghiveci, datorită mirosului proaspăt și înțepător al acelor, fie că vei achiziționa un brad artificial, fiindcă nu-ți place ideea de brazi tăiați sau mutați din mediul lor natural, alege un pom des, cu crengi multe și verzi, care abia așteaptă să fie împodobite. Dacă vrei ceva mai deosebit, cumpără un brad argintiu. Pentru mai multă magie, pune sub brad un covor pufos și luminițe.

Mirosul de sărbătoare trezește amintiri frumoase

Mirosul de sărbătoare trebuie să se regăsească în fiecare colț al casei. În copilărie, aroma Crăciunului era cel a merelor coapte cu scorțișoară, a bradului verde și a portocalelor. Numai gândul la aceste mirosuri trezește amintiri frumoase. Spre exemplu, odorizantele de cameră Myricandles readuc la viață acele momente minunate petrecute în mijlocul familiei. Ele dau locuinței atmosfera și parfumul cald de acasă, făcându-te să te simți din nou copil. În cazul în care optezi pentru un brad artificial, lumânările parfumate vor ține locul mirosului acelor de brad.

Lumina caldă care te învăluie cu iubire

Lumina difuză creează sentimentul de intimitate. Așadar, nu te teme să folosești cât mai multe luminițe, felinare sau lumânări care au lumină galbenă, caldă. Pentru a evidenția atmosfera de sărbătoare, te poți folosi de o coroniță de Advent sau chiar de un șemineu electric. Șemineul va genera lumină caldă, dar va și spori confortul termic al încăperii. Coroana de Advent, al cărei obicei are bază religioasă, a devenit temă recurentă în propunerile de decor ale designerilor de interior. Aceasta conferă camerei atât intimitate, cât și un aspect modern, elegant.

Decorațiunile aduc magia sărbătorilor în casa ta

Cu toții suntem familiarizați cu zicala „Detaliile fac diferența”. Ei, nimic mai adevărat. Decorațiunile sunt acele detalii mărunte care aduc în locuința ta magia și atmosfera de Crăciun. Alege pentru casa ta decorațiuni deosebite, elegante. Ghirlandele creează fluiditate, continuitate, așadar e recomandat să le folosești pentru a realiza legături între încăperi. Alege globuri deosebite, de exemplu îngerași de sticlă sau măști de carnaval. Una dintre recomandările specialiștilor este ca, totuși, să ne limităm la a folosi doar 2-3 culori. Un amestec neatent de prea multe culori poate da foarte ușor în kitsch. De aceea, atunci când alegi decorațiunile, chiar dacă le cumperi din magazine diferite, ai grijă să facă parte din aceeași paletă cromatică cu restul obiectelor. 

Colinde, colinde pentru suflet

Colindele sunt hrană spirituală. Ele reprezintă una dintre cele mai vechi și mai simple forme de artă, sunt chintesența sufletului care tânjește după momentele în familie. Lasă colindele să răsune în toată casa. Chiar și cea mai tristă persoană se va simți învăluită de atmosfera de sărbătoare.

Și, totuși, să nu uităm că sărbătorile de iarnă înseamnă mai mult decât a-ți decora casa. Ele reprezintă o stare de spirit, care pornește din sufletul nostru. Noi suntem cei care creează atmosfera de sărbătoare prin tot ceea ce facem – fie că alegem să decorăm sau să oferim un cadou cuiva. Crăciun Fericit, om frumos!

Sursa foto: Freepik.com.

Related posts

Bucataria, un element elegant al amenajarii casei

Adina Meyers

Un penthouse cu stil în Bucureşti

Adina Meyers

5 conturi de instagram pe care trebuie să le urmărești în 2017

Adina Meyers