Cel mai spectaculos detaliu arhitectural al unei case este cadrul natural in care este amplasata.

Satele din Bucovina au un farmec aparte, si nu doar datorita arhitecturii caselor cat, mai degraba, peisajelor care le inconjoara. Casele sunt risipite pe coline, iar din multimea de casute taranesti, care impresioneaza prin simplitate, se remarca sporadic cate o vila de vacanta nou construita, care imbina traditia cu inovatia si confortul.

In localitatea Sadova, la mica distanta de Radauti, am gasit vila pe care proprietarii au denumit-o „Dor de Munte”, tocmai datorita cadrului natural in care a fost construita. Proprietarii, care administreaza o pensiune renumita in zona, au construit casa pentru prieteni, dar si pentru a o inchiria unor grupuri mici de turisti care isi doresc intimitate. Faptul ca terenul pe care a fost ridicata casa avea o panta destul de mare nu a reusit sa ii sperie pe proprietari, cu atat mai mult cu cat in zona astfel de constructii sunt o obisnuinta.

Casa de vacanta de la Sadova este construita pe structura din lemn tocmai pentru a fi mai usoara si mai lesne de pozitionat in panta, avand fatadele expuse la doua strazi principale.

Arhitectura resedintei de vacanta este simpla la prima vedere, elementele de decor fiind construite din coloane, balustrade din lemn si un brau din piatra naturala, in perfecta armonie cu modul in care a fost decorata gradina – in stil rustic.

La interior, casa este structurata intrun mod functional, astfel incat cei care locuiesc aici sa aiba intimitate, dar si posibilitatea sa interactioneze intr-un spatiu comun, situat la parter.

Gradina a fost amenajata cu sprijinul unui peisagist, care a vrut sa recreeze un colt de natura in imediata vecinatate a casei, amenajand un curs de apa artificial, o minicascada si o rocarie extrem de spectaculoase.

Related posts

Mobilier eco-friendly, design romanesc

Adina Meyers

Inspiraţie internaţională: casă de munte în Canada. Exterior şi interior, aer montan

Adina Meyers

O casa cu parfum de vacanta langa Timisoara

Adina Meyers