Proiectul de amenajare pe care il prezentam este povestea unei vile dintr-un complex rezidential retras si tihnit din Bucuresti, o constructie noua, la care echipa designerului Erna Moise a  inceput sa lucreze in 2009, urmand ca anul urmator sa fie finalizat cu totul.

Momentul in care i-a cunoscut pe proprietari a reprezentat un moment fortuit pentru ambele parti. Atunci se derula deja un alt proiect de amenajare ce generase deznadejdea si insatisfactia clientilor, care cautau o alta abordare pentru caminul lor. Odata cu demararea colaborarii in virtutea unui proiect nou, diametral opus celui anterior, s-au eliminat toate formele deranjante atat de pe plafoane (scafele) cat si din bai, acolo unde aparusera sub forma unor planuri despartitoare neinspirate.

Conceptul casei pleaca de la cultul pentru pretiozitate, preluat dintr-un element care se regaseste cu generozitate in amenajare, si anume lampile venetiene legendare Fortuny. Devenite iconice, aceste giuvaeruri ce dau si lumina sunt sursa de inspiratie, alaturi de interioarele pe care le parafrazeaza in imaginatia designerului, si anume lumea palatelor din Venetia, luxul, opulenta sofisticata si stralucirea rafinata a interioarelor aristocratice.

Casa este compusa dintr-un demisol care gazduieste biroul, pe langa alte spatii secundare, parterul, unde se afla livingul si diningul, dar si bucataria si un grup sanitar destinat oaspetilor, etajul, ce cuprinde patru dormitoare si baia principala, iar mansarda este un open space cu baia aferenta.

Desi casa este unitara ca stil, fiecare spatiu se individualizeaza prin elemente diferite, o cromatica coordonata, obiecte „surpriza” ce prind viata intr-o naratiune vizuala pe aceeasi tema principala. Livingul este „citatul” cel mai declarat al ideii conceptuale abordate, fiind zona cea mai bogata in detalii si nuante aurii, aramii si bronz. Toate aceste suprafete sunt fanate, patinate, creand o atmosfera princiara si pretioasa. Piesele de mobilier au un aer clasic, dar, fiind o interpretare, nu sunt greoaie.

Tot la capitolul piese de rezistenta se incadreaza si oglinda de cristal din dining, precum si sfesnicele cu cristale ce completeaza atmosfera sofisticata. Acestor piese cu un caracter clasicizat le-au fost alaturate unele din cu totul alt registru, fiind contemporane, foarte speciale insa, create din lemn reciclat din castele, vechi de doua sute de ani, aceste module cubice cu statut de cabinet sunt de la firma Triangolo, Italia. In zona aceasta se afla si lampadarele de la Cattelani&Smith, cu foita de aur, fiind de asemenea obiecte cu expresivitate moderna.

Textilele pentru draperii sunt de la Designers Guild, din matase si bumbac mercerizat, coordonate si ca desene, patternuri mari, teatrale si foarte decorative, cu desene mai mici, delicate, in tonuri aurii grizate. Pardoseala din lemn masiv a fost finisata cu un material special pe baza de uleiuri, iar culoarea alb ivoire a fost aleasa pentru obtinerea acestui spatiu eteric si translucid. Usile sunt desenate de Erna Moise si confectionate intr-un atelier al unui artist italian, cu care are o colaborare de succes.

In dormitoarele destinate adultilor s-a mers pe o linie mai intima, romantica, in game de culori pastelate, de violet sau turcoaz, pastrand stilul pretios si distins, dar simplu totodata. Acest lucru este confirmat si de candelabrele cu iz flamand din lemn pictat sau din metal „imbatranit” cu cristale, alaturi de draperiile din matase de la Designers Guild sau din in si bumbac de la Alhambra.

In amenajarea bailor, Erna Moise este o adevarata artista, iar de aceasta data a ales materiale novatoare, cum ar fi tapetul vinilic special, din Statele Unite, utilizat chiar si pentru pardoseala, pentru un efect vizual remarcabil. Tapetul are aspectul unui material textil antic cu un print inspirat din manuscrisele medievale, din incunabule. Pavimentul a fost apoi tratat cu straturi de protectie poliuretanica transparenta si mata.

Biroul aflat la demisol are un aer masculin mai pronuntat, dar in aceleasi game de pasteluri cu accente mai inchise pe tesatura scaunelor si a canapelei.

Daca ar trebui sa exprime ce inseamna pentru dumneaei o casa perfecta, aceasta „este in primul rand creata de un profesionist, unul inzestrat cu talent, si se adreseaza unui client intelept, care stie sa primeasca si sa aprecieze ceea ce ofera un astfel de designer. Aceasta ar fi ca o premisa pentru succes”.

Pentru o vizualizare completa a vilei accesati galeria foto.

Material realizat cu sprijinul designerului Erna Judith Berger Moise

0724.400.339
www.eclectarte.ro

 

Related posts

Picturile murale – un plus de personalitate pentru casa ta

Adina Meyers

Penthouse – Interior Store – Mamaia

Adina Meyers

Design interior în nuanțe de roz

Adina Meyers