LifeStyle Retete

Supa crema de ciuperci – pentru o toamna aromata

Supa crema de ciuperci este o reteta cu care puteti incepe o toamna plina de arome.

Aceasta supa are o multime de aventaje: este cremoasa, aromata si mai ales foarte simplu de facut!

Ingrediente:

– 400g ciuperci proaspete
– o ceapa medie taiata cubulete
– 2-3 tije de apio taiate marunt
– 100g unt
– 400ml lapte
– 500ml supa de pui sau legume
– 3 linguri faina
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare: 

Pentru inceput, se topeste untul intr-o oala incapatoare peste care se adauga pe rand legumele, prima fiind ceapa. Cand ceapa este aurita, se pune restul legumelor: apoi si ciupercile. Le lasam sa se inabuseasca cca 5-10 minute, pana legumele sunt moi.

Adaugam apoi supa de legume si laptele, iar la final punem si faina. Amestecam bine de tot, astfel incat sa nu fie cocoloase de faina si lasam supa sa fiarba la foc mediu 25-30 de minute, pana legumele sunt fierte si supa este cremoasa. O lasam apoi sa se racoreasca putin si o dam prin blender pentru a obtine crema.

Supa se serveste cu paine prajita sau crutoane.

Supa de pui sau legume necesara pentru supa crema de ciuperci se prepara foarte simplu: fierbeti o pulpa intreaga de pui cu zarzavat pentru supa sau doar zarzavatul, fara pui. In caz de extrema urgenta, puteti folosi si cuburi pentru supa, 1-2 cuburi fiind suficiente pentru cantitatea de supa necesara.

Pofta buna!

Related posts

Kuma – un adevarat specialist in industria lavoarelor si a mobilierului de baie si bucatarie

Adina Meyers

Design romanesc de produs

Adina Meyers

Gealan FORTE Plus va suplimenteaza bugetul familiei

Adina Meyers