De cele mai multe ori, lipsa ventilarii corecte si in bune conditii a camerelor in care locuim poate face ca aerul pe care il respiram sa devina mai viciat si poluat decat cel de afara.

Experienta ne invata ca, de-a lungul vietii, lucrurile mici pot face diferenta. La fel se intampla si in cazul aerului curat si proaspat pe care ar trebui sa-l respiram zi de zi si la care de obicei nu ne gandim ca are un impact direct asupra sanatatii noastre. In prezent, cu totii cautam ca atunci cand construim sau reamenajam o casa, aceasta sa fie cat mai bine izolata. insa trebuie stiut faptul ca, intr-o astfel de situatie, ventilarea naturala a incaperilor se diminueaza considerabil.

Este adevarat ca o buna izolatie reduce zgomotul exterior si asigura un confort termic ridicat pe timpul iernii, insa poate provoca si neplaceri in lipsa unei ventilari corecte a spatiului interior. Poate duce la aparitia condensului pe pereti si, in timp, chiar la formarea mucegaiului. Primul semn ca ceva este in neregula cu o locuinta foarte bine izolata este dat de plantele decorative. Acestea, in lipsa unei cantitati suficiente de aer, chiar daca sunt corect udate si amplasate pentru a primi suficienta lumina, se usuca. Din acest motiv, un climat sanatos capata o importanta majora pentru starea de bine a noastra si a membrilor familiei, iar ventilarea corecta si cat mai buna a spatiilor in care locuim sau ne desfasuram diverse activitati este foarte importanta.

Mai multe detalii gasiti in revista Casa Mea din luna mai 2014.

 

Related posts

ICA: produse destinate constructiilor biologice

Adina Meyers

Cum montam acoperisul din tigla ceramica?

Adina Meyers

Tehnologia revoluționară ECOSE®, acum în toată gama de soluții tehnice Knauf Insulation!

Adina Meyers