Catifeaua este un material cu o istorie bogată, foarte apreciat în designul de interior și vestimentar. Utilizată cândva de nobilime ca material principal, catifeaua a devenit accesibilă astăzi, însă nu și-a pierdut din eleganță. 

Încă este considerat un material pretențios, reprezentând o mare provocare pentru orice designer de interior. Catifeaua poate fi introdusă atât într-un decor clasic, rafinat, cât și într-unul contemporan, fiind apreciat pentru versatilitatea sa. 

Cu toate acestea, cheia utilizării cu succes a acestui material este simțul măsurii. Catifeaua trebuie inclusă ca accent în designul interior pentru a nu crea încăperi copleșitoare ca aspect. 

Sunt suficiente câteva perne decorative îmbrăcate în catifea, un obiect tapițat sau un pled pentru a schimba aerul din living. Un efect interesant vom obține cu ajutorul unei canapele din catifea, iar persoanele nonconformiste pot jonga și cu paleta cromatică – o canapea din catifea turcoaz, mov sau chiar fuchsia va deveni cu siguranță punctul focal al încăperii. 

În dining poți include scaune îmbrăcate în catifea, iar în dormitor ar fi bine să decorezi cu draperii lungi din catifea, care să atârne pe podea. Acest material delicat, foarte plăcut la atingere, nu se va demoda niciodată și poate fi folosit chiar și ca tapet sau pentru a înfrumuseța diferite accesorii din casă. 

Catifeaua este un material dinamic, creând lumini și umbre sau efecte metalizate; de aceea de multe ori este  recomandată combinarea acesteia cu obiecte în culori mate. De asemenea, mixând opulența catifelei cu un stil contrastant, cum este cel rustic, poți accentua aspectul sofisticat al unei încăperi. Folosind catifeaua vei reuși să transformi orice piesă de mobilier obișnuită într-una extraordinară.

Sursă foto: www.pinterest.com, www.shutterstock.com

 

 

  

 

Related posts

Apartament superb în Paris, cu vedere spre Turnul Eiffel

Adina Meyers

Ce investitii faci cand te muti intr-o casa noua

Adina Meyers

Casă cu atmosferă inspirată de locuințele toscane

Adina Meyers