Nu de putine ori uscatoarele de maini se dovedesc a fi mai mult decat utile, ele fiind niste inlocuitoare perfecte ale clasicelor servetele. Insa din moment ce doar relativ recent au inceput sa intre in viata noastra, oare chiar stim cum le alegem pe cele mai bune? In cazul in care coordonezi o institutie, ai un mic local sau o oricare alta mica afacere, atunci cu siguranta stii ca pentru a primi toate avizele necesare este nevoie de niste grupuri sanitare curate si care sa fie bine dotate.
Contrar a ceea ce cred unele persoane, uscatoarele de maini se dovedesc a fi utile chiar si pentru uzul casnic. Vorbim desigur despre modelele mai ieftine, cu preturi care pleaca de la 150 de lei, iar asta pentru ca nu ai nevoie de o investitie foarte mare din moment ce nu va fi folosit de mai mult de cateva ori pe zi. Lucrurile se schimba insa atunci cand stii ca noul tau uscator de maini va fi folosit de mai mult de 200 de ori zilnic. In aceasta din urma situatie, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, astfel incat sa ai siguranta ca ai facut o alegere buna, fiind de preferat ca aparatul sa fie unul de calitate, rezistent.
Alegerea unui uscator de maini se dovedeste a fi mai dificila si datorita faptului ca pe piata se gaseste un numar destul de mare de modele dintre care se poate opta. E asadar de la sine inteles faptul ca trebuie sa ne dam putin silinta pentru a avea garantia ca am ales corect.
Mentionam chiar de la inceput faptul ca in mod normal modelele foarte ieftine sunt cele capabile sa ne ajute sa ne uscam mainile in 35-40 de secunde. Poate sa para putin, poate sa para mult. Cert este ca multe persoane nu au suficient de multa rabdare pentru a astepta atat pentru a-si usca mainile. Drept urmare, cel mai bine este sa ne indreptam atentia catre modelele care ne pot usca mainile in aproximativ 10 – 15 secunde. Sunt ceva mai scumpe, dar pentru afacerea ta sunt cele care vor face o treaba excelenta.
Evident, pretul reprezinta una dintre cele mai importante aspecte care trebuie avute in vedere. Majoritatea opteaza pentru modelele ieftine sau cu pret mediu. Trebuie insa tinut cont de faptul ca un pret mic nu inseamna neaparat ca ne vom putea bucura de calitate. De multe ori aceste aparate se vor strica mai repede, iar in final vom ajunge sa platim mai mult decat daca am fi ales chiar de la inceput ceva mai ieftin. Vorbim de niste aparate care vor fi folosite destul de des zilnic. Deci sunt riscuri mult mai mari de aparitie a defectelor. O perioada de garantie de cel putin doi ani (sau chiar peste) este de preferat.
Viteza de uscare este un alt criteriu foarte important, iar asta pentru ca in functie de el putem face si o impartire pe categorii a unor astfel de aparate. Mai exact, vorbim de doua categorii: uscatoare de maini standard si cele cu viteza mare de uscare. Modelele standard vin cu o viteza medie de uscare de 25 pana la 30 de secunde. Avantajul lor? Sunt silentioase. Cele cu viteza mare sunt capabile sa ne usuce mainile in doar 10 pana la 15 secunde, insa dezavantajul lor este zgomotul mare pe care il fac.