Amenajari Interioare

Lumina si transparenta la mansarda

Podul nefolosit apartine unei cladiri din Viena construite in 1930. In urma finalizarii procesului de renovare, apartamentul pare ca respira. Atmosfera e calma si luminoasa datorita ferestrelor de mansarda VELUX si acoperisului din sticla.

Proprietarii au renuntat in totalitate la petetii despartitori, pentru a face loc unui spatiu deschis in zona de living. Spectaculos este ca jumatate din acoperis a fost realizat din patru bucati de sticla izolatoare de un metru care creeaza un efect de iluminare puternic. Chiar si grinzile sunt facute din sticla, sustinand vizual si functional acoperisul.

O insiruire de ferestre de mansarda VELUX de dimensiuni mari, avand forma patrata, subliniaza linia orizontala a rafturilor pentru carti realizare tot din sticla. In geometria spatiului, jocurile de lumini si efectele de oglindire care se creeaza, fac ca liniile orizontale cu cele verticale sa se uneasca. Rezultatul obtinut este un spatiul de locuit linistit, aerisit, armonios, fara constrangeri legate de limitari.

Nuanta alb – fildes a fost aleasa cu grija pentru decorarea intregului apartament amenajat in pod, culoarea definind peretii, covoarele, suprafatele de gresie sau faianta din bucatarie si baie, lasand o atmosfera usoara si calma sa se astearna in intregul apartament. Grija pentru fiecare detaliu, utilizarea ferestelor de mansarda VELUX si a sticlei pentru plafon, grinzi sau rafturi si pentru paravanul care incadreaza semineul, accentueaza eleganta amenajarii si importanta folosirii materialelor superioare din punct de vedere calitativ.

Proiectul de renovare este o simfonie a luminii si demonstreaza ca un pod poate fi transformat intr-un apartament complet, fapt care incurajeaza renuntarea la utilizarea traditionala a podului – depozitarea obiectelor nefolositoare. Renovarea acestui penthouse din Viena indeplineste toate considerentele necesare unei locuinte moderne si functionale, unde lumina naturala are un rol definitoriu.

Related posts

5 moduri prin care îți faci viața mai simplă prin automatizarea casei

Adina Meyers

Casa intr-un cadru natural desavarsit

Adina Meyers

Verdele, culoarea sarbatorilor

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe