Amenajari case Amenajari Exterioare Amenajari Interioare Calatorii Home LifeStyle

Sugestie de călătorie – „Valea celor Doisprezece”. „Hobbit Land“ de România: proiectul de case eco îngropate în pământ – FOTO

O sugestie de vacanță mai inedită! Ideea imită casele personajelor din cărţile lui J.R.R. Tolkien.

Sătucul „Valea celor Doisprezece” din comuna Dobreni (str. Pârâu Horaița nr.153), este un complex de case îngropate în pământ, destinat celor care vor să se rupă pentru câteva zile de tumultul cotidian.

Satul Hobbiţilor are patru case săpate jumatate în pământ, unde se pot caza două sau 4 persoane, la preţuri cuprinse între 250 şi 400 de lei. Cei care nu găsesc un loc de cazare pot vizita satul, de marţi până duminică, cu doar 15 lei.

Pentru proiect s-au folosit doar materiale ecologice: lemn, pământ şi piatră.

Casele sunt din lemn şi pereţi din lut, iluminatul se face cu opaiţ sau la lumânare, iar încălzirea este dată de sobe. O noapte de cazare costă între 250 și 400 de lei pe cameră. În preţul camerei este inclus micul dejun, accesul nelimitat la saună şi ciubăr.

Cel mai mare Hobbit Land din lume se află în Noua Zeelandă, la circa 10 km sud – vest de Matamata. Hobbiton Movie Set este locul unde au fost făcute filmările la trilogia cinematografică The Lord of the Rings şi la serialul The Hobbit. Ineditul platou de filmare este o atractivă destinaţie turistică. În România, proiectul unei casă de tip hobbit a fost demarat în Iaşi, iar în Făgăraş, la Porumbacul de Sus, judeţul Sibiu, se află castelul din lut Valea Zânelor.

Related posts

Lucruri pe care să le știi despre trotineta electrică

Adina Meyers

Teatrul Elisabeta te invită la divertisment de calitate!

Adina Meyers

Luminati bradul de Craciun de la distanta cu Radio Connect de la Schneider Electric

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe