Timpul petrecut în casă i-a făcut pe românii din mediul urban să realizeze care le sunt nevoile din perspectiva amenajării și a renovării locuinței.

În ultimele 6 luni, 40% dintre românii din mediul urban și-au renovat sau amenajat locuința. Majoritatea a zugrăvit sau a cumpărat decorațiuni, dar mulți și-au îngrijit grădinile/terasale sau și-au cumpărat unelte.

Potrivit unui studiu iSense Solutions reprezentativ urban, cel mai preocupați de amenajarea locuinței sunt persoanele între 35 și 40 de ani – 46% dintre ei au făcut demersuri pentru a-și renova sau amenaja locuința în ultima jumătate de an.

De asemenea, aproape jumătate (48%) dintre românii din mediul urban cu venituri personale peste 3000 RON net s-au implicat în astfel de activități.

61% dintre ei au zugrăvit/ vopsit pereții, 48% au cumpărat decorațiuni (cum ar fi draperii, tapet, tablouri etc.), 43% au cumpărat mobilă (de exemplu: canapea, pat, scaune), 42% au îngrijit grădina sau terasa, iar 37% și-au cumpărat diverse unelte.

Achiziționarea de unelte a fost făcută mai mult de cei care locuiesc în București (60%).

Alte lucrări efectuate de către cei care au renovat sau și-au amenajat locuința în ultimele 6 luni includ lucrări de modificări sau amenajări la instalațiile sanitare (31%), modificări sau amenajări la instalația electrică sau de iluminat (24%) și schimbarea ușilor sau a geamurilor (19%).

Planuri de renovare

Pe de altă parte, epidemia și schimbările economice au dus la amânarea sau anularea planurilor de renovare sau amenajare a locuinței pentru 4 din 10 români din mediul urban. Cei care au fost nevoiți să ia această decizie, mai mult decât ceilalți, au fost mai degrabă cei cu venituri mai mici, până în 1500 RON venit personal net (46%) și cei din zona nord-est a țării (45%).

Cu toate acestea, intenția de a renova sau amenaja locuința în următoarele 6 luni este ridicată: 54% dintre românii din mediul urban declară că își doresc să se implice în acest proces, iar procentul este și mai ridicat în rândul celor cu venituri mai mici (64%).

Related posts

OAR București lansează ediția a XVIII-a a Anualei de Arhitectură București

Adina Meyers

Cum pregăteşti gazonul pentru o vară toridă?

Adina Meyers

Natura – o adevărată sursă de inspirație pentru amenajarile interioare

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe