Căsuța din povești există, acesta a fost gândul proprietarilor care s-au îndrăgostit de această casă mică la prima vedere.

Construită la finalul secolului al XVII-lea, în Cornwall, partea de sud-vest a Angliei, casa pare desprinsă din filmele cu hobbiți. Acoperișul este din stuf, în timp ce pereții din piatră cubică sunt pictați într-un roz foarte pal. “A fost dragoste la prima vedere”, spun proprietarii.

Cei doi căutau de ceva vreme o casă de vacanță în zonă, când au văzut online anunțul pentru această proprietate. ”Surprinzător, dar casa ni s-a părut spațioasă de la început și, în plus, avea o căldură care ne-a plăcut”, adaugă cei doi.

Deși este o construcție veche, oamenii de prin aceste părți de lume știu să își întrețină casele, așa că și cea de față era într-o stare bună atunci când a fost achiziționată. Decorul lăsa un pic de dorit, dar cei doi au știu că acolo nu vor fi probleme pentru că puteau să îl transforme după propriile idei. 

Un interior rustic

Cei doi proprietari și-au dorit un interior rustic și cald, cu mici influențe scandinave, unde bucătăria să fie centrul casei. Multe dintre obiectele care alcătuiesc decorul au fost reciclate și recondiționate. Inclusiv vechile radiatoare au fost înlocuite cu unele reciclate, care după câteva mâini de șlefuire și vopsire arată uimitor de bine.

Amenajarea interioară a durat trei luni

Toată amenajarea a durat trei luni, timp în care s-a muncit de dimineața până seara. Pereții exteriori au fost tencuiți și au primit astfel un suflu nou, în plus, se încadrează mai bine în peisaj.

Pentru decorul interior, proprietarii au apelat la serviciile unui designer. Au alcătuit împreună un moodboard și astfel s-a creionat stilul pe care aveau să îl aplice la interior. Mai multe nuanțe de gri aduc o stare de liniște și eleganță, păstrând impresia unui interior care nu este aglomerat de obiecte.

Și designul grădinii a fost schimbat. Dintr-un loc năpădit de bălării, aceasta s-a transformat într-o oază parfumată cu trandafiri. “Am reușit să mixăm perfect ideea unui vechi cottage rustic cu o atmosferă modernă”, concluzionează proprietarii.

Foto: idealhome.co.uk

Related posts

Ce pasi trebuie sa urmezi daca vrei sa ai o casa mai vesela si mai primitoare

Adina Meyers

Primavara se da startul pentru renovarea podului

Adina Meyers

Arhitectura urbana

Adina Meyers