Amenajari Interioare

Apartament spatios si luminos chiar in podul casei – o mansarda deasupra tuturor

Ideea proprietarului a fost de a renova podul, deloc utilizat initial, si de a folosi cat mai mult resurselor naturale pentru a economisi, astfel incat spatiul nou creat sa fie confortabil, special, unic si sa presupuna cheltuieli minime de intretinere, fara a face insa rabat la confort. Desi indelungat si anevoios, procesul de renovare a durat aproximativ 18 luni deoarece proprietarul a ales sa demoleze vechiul acoperis si peretele fronton de la strada. Ca solutie de consolidare, dar mai ales pentru marirea rezistentei imobilului (subsol, parter), a fost aleasa ca solutie constructiva turnare a doua randuri de centuri din beton cu armatura de fier.

Au fost reconstruiti peretii laterali si cel fronton, apoi structura de lemn a acoperisului (sarpanata) iar invelitoarea a fost inlocuita cu una din tigla care are ai rol de protectie fonica. A urmat apoi etapa de amenajare a propriu zisa a mansardei cu o suprafata totala de 75 mp. Deoarece tanarul proprietar este de parere ca investitia mai mare de timp si resurse financiare isi va arata roadele pe parcursul exploatarii spatiului nou creat, acesta a optat pentru materiale de constructie de calitate, cu o cat mai buna rezistenta si comportare in timp. A pus foarte mare accent pe izolatia mansardei si pe finisaje de inalta calitate. In plus, dupa cum ne-a declarat, nu si-a imaginat vreodata acel spatiu spatiu ca fiind transformat fara ajutorul ferestrelor VELUX.

A optat pentru o expunere a ferestrelor inspre Sud, astfel incat, pe perioadele reci sa benefecieze de avantajele oferite de soare. „Iarna ferestrele mele VELUX sporesc caldura si aduc lumina la interior, iar vara, datorita rulourilor parasolare exterioare si a rulourilor opace de interior, pot controla aportul de caldura si lumina dupa cum doresc. Modul in care lumina ajunge la interior transforma spatiul de locuit intr-o adevarata oaza de liniste si confort. Sunt de parere ca lumina transmisa prin ferestrele VELUX decoreaza mansarda intr-un mod unic si extrem de elegant.” In ceea ce priveste dimensiunile ferestrelor, acesta a optat pentru un numar mai mare de ferestre de dimensiuni mai mari, si implicit mai multa lumina in spatiile de recreere si petrecere a activitatilor zilnice (bucatarie, baii si living) si pentru un numar mai mic de ferestre de dimensiuni mai reduse in spatiul de odihna (dormitor).

„Am optat pentru varianta de 6 ferestre VELUX combinate in living si consider ca a fost o alegere extrem de inspirata care a transformat spatiul intr-un mod radical si spectaculos. Dupa consultari cu arhitectul si un specialist de la VELUX, am inteles si care vor fi beneficiile de care ma bucur acum: o iluminare eficienta si armonioasa a spatiului de locuit, privelistea oferita si desigur, avantajele in ceea ce priveste obtinerea caldurii prin aportul solar in anotimpul rece. ”

Proprietarul este extrem de multumit si incantat de ceea ce a reusit sa realizeze. „Noul meu spatiu de locuit a ajuns foarte repede locul in care imi regasesc linistea si ma reincarc cu energie. Sunt inca atras de unicitatea si eleganta ce rezulta din liniile sarpantei, modul in care cade lumina la interior si transforma totul. Ma simt ca si cum in fiecare zi as locui in alta casa, lumina obtinuta prin ferestrele VELUX fiind cea care amplifica sau diminueaza notele rafinate ale locuintei.Ma simt ACASA si ma regasesc in simplitatea, dar in acelasi timp originalitatea mansardei pe care am reusit sa o construiesc! ” „Beneficiile sunt multiple, dar cel mai important fapt consider ca este reprezentat de imbinarea armonioasa a resurselor naturale, in principal a luminii si caldurii provenite de la soare, si transpunerea calitatilor si avantajelor acestoraa in viata zilnica. Toate acestea, tinand cont ca vorbim de spatii de locuit interioare, sunt menite sa ne reprezinte si sa ne asigure confort, sanatate si siguranta.”

Proprietarul considera ca produsele VELUX chiar te ajuta sa te definesti in spatiul de locuit pe care doresti sa-l creezi. „Combinatia de lumina, caldura, admirarea naturii, a cerului si a privelistii te vor convinge ca ti-ai gasit locul, linistea si libertatea chiar daca locuiesti intr-un oras mic, cu multe strazi inguste si pe alocuri aglomerat.”

Pentru idei de renovare a podului, la fel de inspirate, viziteaza velux.ro.

Related posts

Coloreaza-ti casa!

Adina Meyers

Cu ajutorul jaluzeleonline.ro va puteti bucura de tot confortul necesar in propria locuinta!

Adina Meyers

Funcționalitate și design într-un studio de 51 de metri pătraţi

Adina Meyers