Un apartament cu o suprafață mică, foarte bine amplasat, a fost transformat de către echipa de arhitecţi iDecorate într-o locuinţă confortabilă, a cărei privelişte spectaculoasă către Sala Palatului şi Biserica Kretzulescu a fost valorificată din plin.

Situată într-o clădire veche din centrul Bucureştiului, locuinţa a fost amenajată de către proprietarii săi în vederea închirierii. Conceperea proiectului a căzut în sarcina arhitectei Irina Radu de la iDecorate, căreia beneficiarii i-au solicitat să se ocupe de interiorul lor.
Gândit pentru a fi închiriat unui tânăr sau cuplu de tineri, apartamentul a primit finisaje neutre, pentru orice gusturi, fiind totodată uşor de accesorizat.
Decizia de a păstra parchetul vintage original, bine conservat, a influenţat alegerea mobilierului şi a decoraţiunilor. Nuanţa parchetului a reprezentat un factor important în stabilirea cromaticii mobilierului, precum măsuţele ovale albe şi culoarea patului.
În plus, s-a dorit ca spaţiul să transmită sentimentul de confort, de acasă, astfel că decorul a fost realizat în stil modern, cu forme simple, puse în valoare de corpuri de iluminat atent coordonate.

Ambientul neutru al zonei de living a fost pus în valoare prin accente cromatice vibrante, regăsite la tabloul abstract, la pernele decorative şi fotoliul turcoaz. În ciuda notelor tonice, atmosfera creată este una odihnitoare, relaxantă, completată de priveliştea oferită de ferestrele generoase, un cadru urban într-o permanentă schimbare.

Bucătăria, de dimensiuni foarte mici, a fost optimizată prin folosirea unor culori deschise şi a unor fronturi din MDF alb lucios, ce amplifică vizual spaţiul. Pentru porţiunea dintre blatul de bucătărie şi corpurile suspendate, arhitecta a ales un finisaj din sticlă termorezistentă. Decorul obţinut este unitar şi aerisit, fiecare colţişor fiind exploatat în totalitate.

Amenajarea dormitorului continuă tema simplă şi caldă din celelalte încăperi. Elementul inedit de aici îl reprezintă placarea unuia dintre pereţi cu MDF, soluţie ce oferă căldură. Patul din catifea reiată gri aduce o notă elegantă, accentele fiind date de corpurile de iluminat şi de tabloul colorat, ce continuă tema călătoriilor abordată în ambientul întregului apartament.

Biroul, amenajat în cea mai mică dintre camere, beneficiază de o vedere panoramică asupra centrului Bucureştiului. Este o zonă gândită ca punct de lucru pentru o persoană care îşi desfăşoară activitatea de acasă şi are nevoie de o atmosferă creativă. Un glasvand sablat, montat pe profile metalice, separă biroul de dormitor, asigurând intimitate şi lumină ambelor funcţiuni.

Fiind situat într-un imobil vechi, apartamentul dispune de o baie de numai 2,2 metri pătraţi, aşa că amenajarea acesteia a fost o adevărată provocare. Şi totuşi, spaţiul a fost optimizat, astfel încât să includă toate obiectele sanitare necesare: cabină de duş, lavoar, toaletă, calorifer şi loc de depozitare. Foarte frumoase şi decorative sunt plăcile ceramice în nuanţe neutre de la Dalet şi Kerama Marazzi. Obiectele sanitare de la VitrA şi Ideal Standard, alături de bateriile Hansgrohe, oferă băii un aer modern.

Foto: Andrei Mărgulescu

Related posts

Si un balcon mic poate fi amenajat asa cum doresti

Adina Meyers

Cuvertura – un accesoriu care te poate ajuta sa ai un dormitor fermecator

Adina Meyers

Inspirație internațională, proiect de renovare apartament in Milano

Adina Meyers