Pregatirea camerei pentru un nou nascut presupune o lista intreaga de achizitii, de la patutul plin de decoratiuni colorate, la camera video pentru supraveghere, de la masuta de imbaiere, la dulapul special pentru trusoul complet. De cele mai multe ori, este trecuta cu vederea achizitionarea unui aparat foarte important pentru cel mic: un umidificator.

Astfel de aparate au rolul de a reduce sau chiar elimina efectele nedorite ale unui aer uscat. Un aer cu o umiditate corespunzatoare ajuta la umezirea sinusurilor nazale, un lucru extrem de important pentru bebelusi, reduce riscul aparitiei alergiilor si riscul de uscare a pielii si a buzelor.

Aparatele de umidificare pentru bebelusi sunt special concepute pentru a produce un zgomot cat mai mic. Exista pe piata si numeroase modele ce ofera facilitati precum lumini de veghe pentru ca bebelusul sa nu se simta singur sau chiar optiunea de a canta un cantec de leagan atunci cand copilul incepe sa planga.

Umidificatoarele sunt la fel de utile pentru adulti, in special in lunile de iarna sau in orice moment al anului in zonele cu o clima uscata. Un aer cu o umiditate potrivita reduce riscul aparitiei sangerarilor nazale, poate ajuta la o insanatosire mai rapida in urma racelilor si poate reduce efectul neplacut al alergiilor, mai ales primavara si spre sfarsitul verii cand agentii alergeni sunt cel mai prezenti in aer. Un umidificator este, de asemenea, foarte util pentru persoane care sufera de astm, iar unele studii au aratat o reducere a intensitatii sforaitului atunci cand aerul din dormitor are o umiditate corespunzatoare.

Pentru cei ce apreciaza aromaterapia, sunt disponibile umidificatoare cu difuzoare de aroma ce pot imprastia intr-un mod controlat si uniform aromele preferate in camera. Atentie insa, pentru multe umidificatoare se specifica faptul ca pot fi folosite doar uleiuri esentiale speciale pentru difuzoare de arome.

Umiditatea aerului nu este importanta doar pentru oameni ci si pentru obiectele din casa. Un aer uscat poate afecta mobila, hainele sau cartile din biblioteca. Umidificatoarele sunt, astfel, utile in orice spatiu. Evident, trebuie pastrat un anumit nivel de umiditate, pentru ca aerul sa nu devina prea incarcate cu vapori de apa, de aceea este util, cel putin pentru spatiile in care aparatul nu functioneaza sunt observatia unui adult, achizitionarea unui umidificator cu higrostat ce opreste si porneste aparatul in functie de nivelul umiditatii din incapere.

Umiditatea aerului este un factor adesea trecut cu vederea ce influenteaza, insa, calitatea vietii. Din fericire, in acest moment poti alege un astfel de aparat dintr-o gama variata de modele cu diferite functionalitati si categorii de pret.

Related posts

Stilul scandinav în living

Adina Meyers

Mansarda, un spatiu stilizat

Adina Meyers

Cum alegi un cuptor cu microunde perfect pentru tine?

Adina Meyers